Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kokoskuppel

Kokoskuppel
Kokoskuppel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Koós Réka művésznőnek nemrég volt egy cikke az oldalon, amelyben azt írta, hogy az egyik kedvenc édessége a Kokoskuppel (kókuszkupola), amit a Bécsi Christkindlmarkton szokott enni, de sajnos Magyarországon nem található meg. Egyből elhatároztam, hogy megsütöm. Utána néztem, és Magyarországon tényleg nincs ilyen édesség, de mivel beszélek németül, egy osztrák oldalon rákerestem a receptjére, és meg is találtam. Azonnal megsütöttem. Közben eszembe jutott, hogy én is ugyanott, a Jézuskapiacon ettem, ahol a művésznő, a Rathaus előtt advent idején. Első sütésre nagyon finom lett, és bár kicsit bonyolult elkészíteni, de elrontani nem lehet. És mágikus mivoltom lévén, engedjétek meg, hogy elmondjam, hogy a kókusz és a csoki rendkívül jól afrodiziál. Az ilyen ételeket pont ezért szeretem. Mindenképpen ajánlom az elkészítését, mert ez a sütemény egy igazi ízbomba, és pikk-pakkra megvan.

hozzávalók / 5 adag

A kupolához

A krémhez

A bevonathoz

ajánlat

A süti már eleve egy ízbomba, de leginkább a csokoládés likőrök illenek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszreszeléket egy nagy serpenyőben megpirítjuk.
  2. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, lisztet, és mézet.
  3. A masszát egy nyomózsákba tesszük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, nyomunk belőle úgy, hogy egy 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóba menjen a massza. A szaggatót lehúzzuk róla, ha szükséges használhatunk hozzá kést is. Addig ismételjük, amíg el nem fogy a massza. A ujjainkkal kicsit felpúpozhatjuk a kupolákat.
  4. Előmelegített sütőben 2 részletben megsütjük őket. Ha megsült, és kicsit lelapult, akkor még egyszer kivágunk belőlük egy kört.
  5. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A tojást egy kézi habverő segítségével 5 percig verjük a cukorral.
  6. A csokoládét és a puha vajat összevegyítjük, majd 3 részletben hozzákeverjük a cukros tojáshoz.
  7. Az ostyalapból, ugyanazzal a szaggatóval köröket vágunk ki, majd megkenjük őket a krémmel (2 ek), és ráhelyezünk egy újabb ostyalapot, megint megkenjük krémmel (1 ek), és hozzáillesztjük a kupolákat.
  8. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém.
  9. Ha kihűltek, félig csokoládémázba mártjuk őket.
  10. Hűtőszekrényben 3 napig eltartható. Ebből az adagból 10 kupola lesz.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 072
elküldve: 1
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
118 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
alkalom: karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos kupola, kókuszos csokis sütemény, osztrák csokis süti kókuszosan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-08 11:01

Kedves szasztisz!

Olvasom a receptet.
Ha tetszik, kipróbálom úgy, ahogy írva van.:-)
És sokszor úgy be is válik. :-)
A Te recepted most bevált.:-)))

Van alkalom, hogy némileg változtatok, valamit beleteszek, ami a mi ízlésünk, vagy épp kiveszek belőle, mert nem a mi ízlésünk. Ez is előfordul. :-)

Szép vasárnapot kívánok!

Itt nagyon hideg van, félelmetes a holnap reggelre ígért fagy, nem tetszik!!, a növényeknek sem, a kedvünknek sem.:-(
De fel a fejjel: Húsvét van..-))

Éva-Anyóca (Éva)

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Sun, 2012-04-08 12:25

Kedves Éva!
Én is így szoktam egyébként csinálni az ételeket, de nem csak az ízlés miatt.
A rossz időtől nagyon félek, mert rengeteg növényke kelt már ki, és ha elfagynak akkor újra kell vetni. További szép napot
Művészúr

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-08 10:42

Kedves szasztisz!

Két adaggal készült,(mesés illattal), hogy holnapra is jusson! :-))
Köszönjük.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Éva-Anyóca (Éva)

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-03-06 15:11

Azt szeretném kérdezni,hogy ha lelapul és újból kivágjuk a kört,akkor nem lehet inkább egyben megsütni a tésztát és utána kiszúrni a formát?Amúgy sincs sajnos nyomózsákom.Nagyon tetszik a recept!!

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2012-03-07 20:14

Kedves Nyékinyuszimama! Süsd meg, majd utána vágd ki! Így is menni fog, mert nekem is lett 1-2 ilyen, és sikerült kivágni. A nyomózsák miatt pedig ne aggódj, mert egy sima átlátszó zacskó is megteszi. Üdv.: Művészúr

szeghalmi.edit
szeghalmi.edit Tue, 2012-03-06 14:56

Kedves "Művész úr" ! Amikor Ausztriában jártamban megkóstoltam egy benzinkúton a " LEDERKASE " nevű ételt, nagyon ízlett, nagyon jó lenne ismerni a receptjét és elkészíteni. Nagy örömet szereznél nekem, és bizonyára sok olvasónak, ha megtennéd. Előre is nagyon köszönöm, receptjeidhez pedig csak gratulálni tudok.

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Thu, 2012-03-08 15:50

Kedves Edit!
Köszönöm a dicsérő szavakat! Bizonyára a Leberkäse nevű ételre gondolsz, ami egy májsajt, és a germán területeken népszerű. Utána nézek a receptjének és értesítelek, ha megcsinálom.
Művészúr

983
kókuszreszelék 200 g
porcukor 200 g
tojásfehérje 3 db
finomliszt 1 csapott ek
méz 1 ek
tojás 2 db
cukor 100 g
vaj 170 g
étcsokoládé 80 g
rum 1 teáskanál
ostyalap 3 db
csokoládé 5 dkg