Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszbundás csirkemell

Kókuszbundás csirkemell
Kókuszbundás csirkemell
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott csirkemellet akartam készíteni de kiderült, hogy elfelejtettem pótolni a kifogyott morzsát. A férjem tréfásan megkérdezte: kókuszreszelék nem jó helyette? De jó - vágtam rá durcásan, azért is kipróbáltam. Nagyon finom lett. Most dagad a büszkeségtől, hogy ezt az ételt neki köszönhetem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Majonézes mártással kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok.

 

 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét kevés, sós vízben puhára főzzük.
  2. Ezután hideg vízben lehűtjük, papírtörlővel szárazra töröljük.
  3. Először lisztbe, tojásba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
  4. Bő, forró olajban hirtelen megsütjük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 687
elküldve: 1
receptkönyvben: 267
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszpanírba forgatott csirkemell, csirkemell kókuszpanírba, csirkemell kókuszreszelékbe forgatva

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dosika61
dosika61 Sun, 2017-11-12 12:51

Szerintem ha nem vastag a csirkemellszelet, nem kell előre megfőzni.Kicsit gyengébb lángon sütve, esetleg kiklopfolva átsül rendesen.Így sokkal szaftosabb lesz. Egyébként nagyon finom!

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Wed, 2013-05-01 09:49

Kedves Marcsisef! Nagyon tetszik ez a kókuszos ötlet :) A kérdésem az lenne, hogy miért főzöd meg előre a csirkemellet?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2013-05-01 20:16

Kedves d.zsoka!
Köszönöm, hogy receptem felkeltette érdeklődésedet.
Azért főzöm meg a csirkemellet mert a pár perces sütés során a hús nyers maradna miközben a kókuszreszelék arany barnára sül.
További szép hetet kívánok!
Marcsi.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-03-12 09:29

Kedves Marcsisef!

Nagyon tetszik, tényleg valami finomság, és mégis újdonság:-))
Szeretném elkészíteni, mihamarabb.
Amint meglesz, reflektálok.
Addig is elmentve, köszönöm.:-)
Szép tavaszias hetet kívánok!
Éva-Anyóca

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-03-13 16:49

Én is köszönöm! A kókuszt imádom,kiprobálom én is husival.
Egymástól el-elcsenjük az ötleteket,erre jó ez az oldal.
Szép napot!
Helena

2142
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
kókuszreszelék 15 dkg
tojás 2 db
finomliszt 3 púpozott ek
napraforgó olaj 3 dl