Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszbundás csirkemell színes zöldségekkel

Kókuszbundás csirkemell színes zöldségekkel
Kókuszbundás csirkemell színes zöldségekkel
22 perc / előkészület: 5 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre sikerült a tökéletes, nagyon kókuszos csirkét leszakadó, felpúposodó bunda nélkül megalkotnom. A sárgája önmagában tapadósabb, sokkal jobban ragadt a kókusz, mint amikor az egész tojás volt az 1. lépcső. (Általában több fehérjét eszem, mint sárgáját, ezért külön örültem, hogy ennyire hasznosan sikerült felhasználnom párat.:) Arról nem is beszélve, hogy nincs másik fehérje a húson kívül a tányéron, könnyítve ezzel az emésztést.) Elég volt egyszer belemártani a szeleteket a tojásba és a kókuszba is. Mindig szinte száraz serpenyőben kívántam sütni. Ezt a husit lehet. Soha nem nyugtatott a sütős verzió az időtartama miatt, sem a bő zsiradékban sütés. Elképesztő gyors, puha, kókusz ízű. Repceolajat használtam kókuszolaj helyett, mert ugyan az utóbbi ízét nagyon szeretem, de a repceolaj lassabban forrósodott fel, és nem lett fekete sehol a kókuszreszelék. Az olíva elég karakteres, és különben is kár lenne elpancsolni sütéshez, mert a zsírprofilja hő hatására megváltozik. Ez volt a reggelim. Délig nem éreztem éhséget és fáradtságot sem evés után. Délelőtt két órát intenzíven mozogtam, és nem volt szükség a kettő között gyors pótlásra. A kislányom 4 éves, és 3 szeletet evett meg belőle úszás után. Kihűlve olyan volt, mint egy kókuszos szendvics.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyra szeletelt, sózott csirkemellet belemártjuk a tojássárgájába, aztán a kókuszreszelékbe. Egy kis serpenyőbe tesszük a szeleteket minimális repceolajjal. Egyszerre 2 szelet fér el, ezekhez kb. 2-3 evőkanál olaj kell. A kókuszreszeléket a forgatáshoz és a repceolajat a sütéshez is folyamatosan pótoljuk, hogy ne legyen ragadós. Lefedjük sütés közben. 2 perc után megfordítjuk.
  2. A tököt felkockázzuk, a borsót megmossuk. Fedő alatt megpuhítjuk fél evőkanál repceolajon. (Ezt csináltam először, kimertem, és utána sültek a husik.)
  3. A zöldségeket wokban is meg lehet pirítani hússütés közben.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

wellnessspecialist

Mióta szakács: 2016.11.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszos csirke, rántott csirkemell egészségesen, csirkemell kókuszbundában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

424
csirkemell filé 200 g
tojássárgája 2 db
kókuszreszelék 6 ek
cukorborsó 100 g
hokkaido tök 100 g
repceolaj 7 ek
0 ízlés szerint