Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkonty

Kókuszkonty
Kókuszkonty
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc süteménye, és szerintem nagyon egyszerű elkészíteni!smiley

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a rámával, a tojással, és az élesztővel, majd hagyjuk kb. 20 percet kelni.
  2. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk ki, és megint hagyjuk kelni, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A tojásfehérjét  a porcukorral kemény habbá verjük, és elkeverjük lassan a kókusszal, majd rákenjük a kinyújtott tésztára.
  4. Óvatosan feltekerjük a tésztát, és ujjnyi vastag korongokat vágunk belőle, amit a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, 5 cm távolságra egymástól.
  5. Aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 52 363
elküldve: 8
receptkönyvben: 487
elkészítve: 21/35
Facebookon megjelent: -

szakács

*Szandra*

Mióta szakács: 2011.10.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókusztekercs, kókuszos csiga

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-08-25 17:30

Kedves Szandra!
Most sütöttem meg a kókuszkontyot.
Három tojás fehérjével is működik a sütemény tölteléke.
Nagyon finom lett.
Köszi a receptet,várom a többit is.
Legyen szép napod.
Tündéranyó

K.Bea X.
K.Bea X. Thu, 2012-03-22 11:47

Szia Szandra!
Mivel ma van a névnapom , gondoltam elkészítem a kis családnak mire hazajönnek a munkából, és nagyon finom lett!
Örülök ennek a receptnek mert a gyerekkoromra emlékeztet!
Üdvözlettel Bea!

Dikaliné
Dikaliné Wed, 2012-02-08 15:12

Kedves Szandra!
Látom,hogy a töltelékhez 4 tojásfehérje kell hozzá.Így marad 1tojássárgám.Ezt az egy tojássárgát nem kell rákenni a sütire mielőtt beteszem sütni?Egyáltalán nem kéne valamivel lekenni?
Lehet,hogy hülye kérdést tettem most fől,csak eddig bármilyen süti receptet olvastam mindig valamivel lekenték sütés előtt.Egyébként én egy kezdő háziasszony vagyok.
Köszönöm a válaszodat előre is.

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Wed, 2012-02-15 09:41

Szia!Bocsánat hogy én válaszolok.Ha lekennénk akkor elmaszatolódna a hab ami vágás során kibuggyan.Tehát nem kell lekenni.A tésztában is van tojás és így szép színe lesz.A maradék sárgájából jó kis házi majonézt lehet csinálni.Finomabb mint a bolti.Szeletelésre is van egy egyszerű recept.A feltekert tészta alá cérnaszálat teszünk,és fent átkeresztezve áthúzzuk és elvágja a tésztát.Késsel nekem kifolyik a töltelék és elnyomódnak a csigák.Sok sikert!

receptvadasz
receptvadasz Wed, 2011-10-19 18:55

Szia Jutka!
Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de talán segíthetek :-)
1 Ráma 250g, 1 élesztő 50 g.
Jó sütögetést! Móni

cserti jutka
cserti jutka Wed, 2011-10-19 18:24

Kedves Szandra
En soha nem eltem Magyarorszagon es nem tudom hany deka egy Rama es hany deka egy fel eleszto.
Allandoan ebbe a problemaba utkozom itt a NoSalty-n. Sok receptet kiprobaltam de sajnos sokat kell rakerdezzek.
Elore koszonom valaszodat
Udvozlettel
Jutka Kanadabol

1517
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
kókuszreszelék 20 dkg