Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkosárka banánkrémmel

Kókuszkosárka banánkrémmel
Kókuszkosárka banánkrémmel
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Folytatom a kísérletezést a konyhában. Most valami "egzotikusabbal" próbálkoztam. Azoknak ajánlom ezt a süteményt, akik szeretik a banános süteményeket, hiszen leginkább a banános íz érvényesül benne.

hozzávalók / 5 adag

A kosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas kekszet és a mandulát késsel, vagy mozsárban törjük durva darabokra.
  2. A kókuszreszeléket, kb. 15 dkg lisztet, a margarint, 4 ek cukrot és a tojások fehérjét jól gyúrjuk össze. Ha túl lágy, tegyünk még hozzá lisztet.
  3. Vajazzunk ki egy 12 részes muffinformát, majd nyomkodjuk bele a tésztát úgy, hogy kosárkákat kapjunk.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük őket 10-15 percig, amíg barna nem lesz a szélük. A sütőből kivéve rögtön ütögessük/ rázogassuk ki a kosarakat a formából és tegyük tálcára.
  5. A krémhez a tojások sárgáját keverjük el a főzőtejszínnel és a cukorral, majd főzzük fel. Szeleteljük bele a banánokat, turmixoljuk össze, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a zselatinport.
  6. Ha a banánkrém egy kicsit kihűlt, tegyünk belőle minden kosárka aljára egy kanálnyit. Erre jön egy réteg vajas keksz, majd még egy réteg banánkrém, ezúttal a kosárkák széléig.
  7. A karamellizált mandulához a durvára tört mandulát 5 kanál cukorral és egy kanál főzőtejszínnel kis lángon addig kell kevergetnünk, amíg szép aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, hamar leéghet! Azonnal húzzuk le a tűzről, és halmozzuk a kosárkák tetejére.
  8. Kis idő kell a krémnek, amíg megdermed, de utána rögtön fogyasztható. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 871
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vojtkó

Mióta szakács: 2012.11.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános muffin karamelles mandulával, kókuszos-banános muffin, banánkosár, banánkrémes kosárkák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vojtko
Vojtkó / vojtko Sun, 2013-03-10 11:50

Valóban nem túl macerás, csak a kosárkák elkészítése igényel egy kicsit több időt és türelmet. :) Örülök, hogy tetszik a recept. :)

923
tojásfehérje 2 db
cukor 4 ek
kókuszreszelék 15 dkg
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
margarin 1 ek
keksz 2 dkg
banán 2 db
főzőtejszín 2.5 dl
tojássárgája 2 db
cukor 5 ek
zselatin 60 g
mandula 10 dkg
cukor 5 ek
főzőtejszín 1 ek