Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrém áfonyával

Kókuszkrém áfonyával
Kókuszkrém áfonyával
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Intenzívebb lesz a krém aromája, ha aranysárgára pirított kókuszpelyhet keverünk a krémhez.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

  2. A kókusztejet elkeverjük a citromlével, citromhéjjal és 60 g cukorral.

  3. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 ek a kókusztejből, jól összekeverjük, majd a maradék kókusztejhez adjuk, és jól összekeverjük. Hidegre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.

  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet poharakba töltjük, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

  5. Az áfonyának a felét egy lábasba tesszük, villával összenyomkodjuk, megszórjuk a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön felfőzzük. Levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, a maradék áfonyát belekeverjük.

  6. Tálalás előtt az áfonyaszószt a poharakba a krémre kanalazzuk.


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 212
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás kókuszkrém, áfonyás pohárkrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-16 13:06

Kedves Glaser !
Nagyon fini lehet ez az édesség, az áfonyát imádom, Köszönöm, elmentve ! Üdv : Anci
( nálam már érik az áfonya )

542
lapzselatin 6 db
kókusztej 400 ml
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 250 ml
áfonya 300 g
vaníliás cukor 1 csomag