Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes kávétorta

Kókuszkrémes kávétorta
Kókuszkrémes kávétorta
115 perc / előkészület: 90 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom kívánságára találtam ki ezt a tortát, kókuszkrémes kávés tortát kért. Ez a torta 24 cm-es tortakarikában készült. Nagyon finom lett, lányom úgy jellemezte: anya elkészítette életem legfinomabb tortáját. :-) Nem akartam gejl tortát, és nem is lett az. Külön érezhető minden finom íz, a hozzávalók mennyiségét, cukor, kávé illetően, stb... amelyek a fő ízt adják, mindig ízlés szerint gondolom, mert a lényeg, hogy finom legyen, ne nyomja el az ízeket túlságosan sem a vaj mennyisége, sem a cukor édessége.

hozzávalók / 12 adag

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta karikához

  1. A piskótakarikához mérjük ki az anyagokat, és szitáljuk át a lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elosztjuk, 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével verjük habbá. A sárgája akkor jó, ha szépen kivilágosodik a színe. A sárgáját a fehérjével összekeverjük óvatosan, majd az átszitált lisztet és a kávéport is hozzá keverjük, vigyázva hogy a hab ne törjön össze. (Ha granulátum kávéból készítjük, mint az én esetemben, azt porítottam, mielőtt a liszthez kevertem, majd együtt szitáltam át.)
  3. Az összekevert tésztát beleöntjük a tortaformába, és 175 C-on, 25 perc alatt készre sütjük. Habkártyával elegyengetjük úgy, hogy a közepe kicsit homorú legyen, mert úgy is fel fog emelkedni.
  4. A kisült piskótát lelisztezzük, lefordítjuk, és hagyjuk kihűlni saját gőzében. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A kókuszkrémhez

  1. A kókuszkrémhez: A pudingport 1,5 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük, és krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, krémmé keverjük.
  2. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is.
  3. A tortakarikát, amit 3 részre vágtunk, betöltjük, vékonyan bevonjuk. Hűtőben kifagyasztjuk.

Csokis ganache

  1. Csokis ganache: Egy lábasban vizet forralunk, majd egy másikat ráhelyezünk, abban fogjuk a csokit összeolvasztani a tejszínnel. Beletesszük a tejszínt és a csokit is. Míg szépen elolvad a csoki a tejszínben, lassan kevergessük.
  2. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, addig, míg kenhető állagúvá válik.
  3. Ráöntjük a tortára, elsimítjuk egy kenőkéssel, vagy a tortát kezünkre helyezve, kicsit jobbra balra megbillentjük forgatva, hogy egyenletesen elsimuljon a tetején. Ha jól ki van fagyasztva a torta, ezt könnyen megtehetjük. Lehetőleg tegyük hűvös helyre, míg a ganache megszilárdul.

Kávékrém a díszítéshez

  1. Kávékrém a díszítéshez: Úgy sötétebb vagy világosabb a krém, mennyire adagoljuk a kávét.
  2. A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, a vaníliát és a vizet. Mixerrel a legnagyobb fordulatszámon kb. 5 perc alatt hófehérré változik, majd színezhető is.
  3. Habzsákból díszítjük, csillagcsővel. A krém ugyanaz, csak egyik felét sötétebbre keverjük a kávéval.

Cukormáz írókázáshoz

  1. Tetejét még díszíthetjük cukormázzal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a porcukrot kétszer szitáljuk át, majd a habhoz adagoljuk szépen lassan. A cukor mennyisége lehet több is vagy kevesebb, keverés közben látjuk, mennyi a szükséges. Legyen jó sűrű, de akkor jó, ha folyik még egy kicsit. Adjunk hozzá egy kis citromlevet. Étkezési keményítőt, vagy rizslisztet is adhatunk hozzá, a jobb állag miatt, de nekem ezek nélkül is jó volt.
  2. Zsírpapír tölcsérbe töltjük, és kedvünk szerint dekorálhatjuk a torta tetejét.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Georgreen

Mióta szakács: 2015.11.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
receptverseny: Nespresso receptverseny, Somat Karácsonyi finomságok
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávékrémes torta, kávés kókusztorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

845
tojás 7 db
cukor 14 dkg
finomliszt 15 dkg
instant kávé 20 g
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
cukor 3 csapott ek
kókuszreszelék 10 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
étcsokoládé 155 g
habtejszín 155 ml
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
víz 1 evőkanál
instant kávé 1 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 teáskanál