Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes tarka szelet

Kókuszkrémes tarka szelet
Kókuszkrémes tarka szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi süteményünk volt. Krém nélkül is el tudom képzelni, egyszerű kevert tésztának. Nagyon finom volt.

hozzávalók / 8 adag

A kevert tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzá adjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta ¾ részét bele öntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
  3. A maradék anyaghoz hozzá keverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába. Tehát a kakaós masszát bele „fésüljük” a sárga masszába.
  4. 200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje, egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!
  5. A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.
  6. Az étcsokoládét 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Úgyszintén a fehér csokoládét is az 1 tk olajjal. A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk. Hűtőbe tesszük. 1 óra múlva, ha jól lehűlt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 459
elküldve: 6
receptkönyvben: 175
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-csokis kevert, tarka csokis szelet

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzabóMeli
SzabóMeli / SzabóMeli Wed, 2015-04-08 16:59

Kedves Edit! Már másodjára készítettem el a receptet, anyukám kedvence lett, ő kérte, hogy húsvétra is megcsináljam ismét. Nekem vaníliás pudingporral ízesebb volt, mint tejszínízűvel, de ez nyilván ízlés kérdése. Köszönöm a receptet! :)

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2015-04-08 19:07

Köszönöm a visszajelzést Meli.
Igen,lehet változtatni a recepten,ki hogyan szereti jobban.
Már láttam a receptemet vaníliás krémmel is.
Örülök,hogy ízlett.
Üdv:Edit.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2015-01-30 09:47

Editkém!...elkészítettem.Nagyon gusztusos lett.Nekem egy picit édes a tészta,de nem baj,mert a krémbe kevesebbet tettem és egy pár csepp citromlével is felturbóztam.
A sütési hőfokra elég volt nekem 180 C-on 25 perc....Mindent félretéve,köszönöm, igazán remek süti. Gratulálok!...Üdv. Katica

"gasztrókibicnek" üzenem,hogy bőven ki jön 1100.-Ft-ból.

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-01-30 10:28

Kedves Katica!
Köszönöm a visszajelzést.
Valójában egy kicsit én is édesnek találtam,de majd legközelebb veszünk le a cukor mennyiségéből.
Szép napot,jó sütést-főzést kívánok.
Üdvözlettel:Edit.

Ilonalengyel
Ilonalengyel Thu, 2015-01-29 04:49

Koszonom Edit a receptet isteni finom lett :) de mivel nem nem tudtam a csokoládémázat elkészíteni csoki hiány miatt így ketté vágtam es a krém középre került :)

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-01-30 10:25

Nagyon szívesen Ilona.
Örülök,hogy ízlett a kedves családodnak.
Üdvözöllek:Edit.

gasztrokibic
gasztrokibic Mon, 2015-01-26 19:23

Biztos, hogy ez a sütemény kijön egy ezresből? Ha a legolcsóbb tescos alapanyagokat veszem, akkor is a megadott mennyiség minimum 1500 ft.

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2015-01-26 19:55

Az alapanyagok 3/4 része nem itthonról származik.
Ahol vettük sokkal olcsóbban hozzá jutunk.
Kiszámoltam pontosan 1045 Ft volt.
Üdvözöllek:Edit.

gasztrokibic
gasztrokibic Mon, 2015-01-26 20:43

Adok fel lottót, mert pontosan ezt a választ vártam. Bár kicsit kétlem, hogy a környező országok boltjai ennyire olcsóak lennének. Mindegy is......

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2015-01-26 21:02

Hát majd akkor az Oldal adminisztrátora kiszámítja az itthoni árakhoz és javítja a költséget.
Akciós áron külföldön olcsóbban vesszük,mint itthon.
Csak a csokoládét említsem.
Egy 40 dkg-os csoki 1 euró 20 cent volt ,de akciósan.
Nálunk 10 dkg kerül ennyibe.
További szép estét kívánok:Edit.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-01-26 18:29

Editkém!...köszönöm gyors válaszodat.Feltétlen jelentkezem a hétvégén,mert arra időzítettem az elkészítést.Üdv.Katica

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-01-26 17:30

Biztos finom lehet...és nagyon gusztusos mutatós.Elkészítem én is.Szeretném kérdezni,hogy a plusz teáskanál sütőpor mihez kell?

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2015-01-26 18:19

Kedves K-Atica01!
A kevert tésztába kell.
Összekevered a liszttel az egész csg. sütőport + 1 tk. kanállal.
Az alaptészta eredetileg kisebb adagra szólt és átvariáltam nagyobb tepsihez.
Ha nagyok a tojások akkor elég 5 db a tésztába.
Nekem kisebbek voltak,ezért 6 db-ot tettem hozzá.
Várom a véleményedet,ha megsütöd.
Nekünk nagyon ízlett.
Persze lehet rá más ízű krémet is tenni.
Üdv:Edit.

1116
tojás 6 db
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
napraforgó olaj 180 ml
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
sütőpor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál
tej 4 dl
cukor 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
vaj 20 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek
fehér csokoládé 5 dkg