Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva

Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva
Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám születésnapjára csináltam ezt a tortát, nagyon nagy sikere volt, bonyolultnak tűnik az elkészítése, de szerintem nem az!

hozzávalók / 10 adag

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Fondant elkészítése: 

  1. Vegyünk elő egy tálat és egy fakanalat, majd jól kenjük be margarinnal. A pillecukrot öntsük bele a tálba, és rakjuk be a mikróba 600 W-on 45 másodpercre. De ne melegítsük tovább, mert akkor pillecukor megdagad, és szétfolyik. A fakanállal kavarjuk össze, és ha nem olvad szét a pillecukor, rakjuk be további 15 másodpercre.
  2. Ezek után hozzáadunk 500 g porcukrot, amit fakanállal jól elkavarunk. Ha van konyhai dagasztó robotgépünk, költöztessük át a masszát. Az izommunkát ráhagyjuk. De ne felejtsük el a tálat margarinnal kikenni.
  3. Ha színezni akarjuk a fondant-t, most adjuk hozzá, de vegyük számításba hogy a hozzáadott fehér porcukor gyengíteni fog a színén. Ha jól összekevertük, akkor ismét hozzáadunk 250 g porcukrot. Ekkor már nagyon nehezen tudjuk keverni a masszát, de tartsunk ki, ameddig csak bírjuk.
  4. Ha már igazán nem megy, akkor szórjuk meg a munkafelületünket porcukorral, és öntsük rá a fondant-t. Ne ijedjünk meg, nagyon ragadós. Adjunk még hozzá annyi porcukrot, amennyire szüksége van, szépen felveszi gyúrás közben.
  5. Azonnal bevonhatjuk vele a tortát vagy fóliába csomagolva, légmentes dobozban 2 hónapig eláll. Ha mégis kemény lenne, akkor 30 másodpercre bedobhatjuk a mikróba.

Piskóta:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál cukrot, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük.
  3. Legvégül beletesszük kanalanként a lisztet, amelybe már beledolgoztuk a sütőport. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük. 

Kókuszkrém:

  1. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
  2. A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.

Krémes vajkrém:

  1. Egy lábasban vizet forralunk. A tojásfehérjéket elvegyítjük a porcukorral robotgép segítségével egy tűzálló tálban. Éppen hogy összekeverjük.
  2. A forró víz felé helyezzük, és vízgőz felett tovább verjük a tojásfehérjéket kb. 5 percig jó habosra. Levesszük a tálat a vízgőzről, és addig folytatjuk a hab verését, amíg ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és nagyon szép színű krémmé verjük. A vajkrém 2 hétig hűtőben, fél évig fagyasztóban eláll. 

Összeállítás:

  1. A piskótát elvágjuk, megkenjük a pudinggal, majd a kókuszkrémmel. Erre rakunk babapiskótát (ezt azért ha esetleg a kókuszkrém levet eresztene, én így jártam!). A babapiskótára rakjuk a piskóta tetejét.
  2. Az egész tortát megkenjük a krémes vajkrémmel (erre fog tapadni a fondant).
  3. A sodródeszkán kinyújtott fondant-t rárakjuk a tortára, elsimítjuk rajta, a felesleget az aljáról levágjuk, majd az egészet díszítjük. (Én a kinyújtott fondant-ból szív és csillag alakú szaggatóval formákat vágtam ki, és a torta tetejére raktam őket tojásfehérje segítségével.)

  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 124
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes kókusztorta fondant-nal, kókusztorta vajkrémmel, cukorfondant-nal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1593
porcukor 1000 g
pillecukor 300 g
víz 2 ek
margarin 5 dkg
tojás 8 db
finomliszt 8 dkg
cukor 8 ek
sütőpor 0.5 csomag
babapiskóta 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
tejpor 2 dkg
cukor 6 dkg
margarin 3.5 dkg
habtejszín 1 dl
víz 1 dl
étkezési keményítő 1 púpozott ek
tojásfehérje 6 db
porcukor 500 g
vaj 750 g
vaníliás pudingpor 1 csomag