Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszleves

Kókuszleves
Kókuszleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kolléganőmtől hallottam a kókuszlevesről, a fia kóstolta egy étteremben. Mivel nagyon szeretem a kókuszos ételeket, izgatta a fantáziámat, milyen is lehet ez a leves. Keresgéltem az interneten, ahol találtam egy alapreceptet, amit átalakítgatva elkészítettem a saját levesemet. Aki szereti az édes és a kókuszos ízvilágot, ne hagyja ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej 3/4 részét feltesszük forrni, a cukorral. Eközben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport.
  2. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliás cukrot, a tejben elkevert pudingport és a kókuszreszeléket.
  3. Folytonos kevergetés mellett összefőzzük. Kissé sűrű, de még sem főzött krém állagúnak kell lenni, hiszen nem pudingot, hanem levest készítünk. Ha mégis sűrűbb lett a kelleténél, tej hozzáadásával orvosolhatjuk.
  4. Ha kész, kihűtjük, majd egy szűrő segítségével átszűrjük, hogy ne maradjon benne reszelék.
  5. Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 549
elküldve: 4
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rara

Mióta szakács: 2011.05.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémes kókuszleves, kókuszkrémleves, leves kókuszból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1092
tej 1 l
tejszínízű pudingpor 1 tasak
kókusztej 4 dl
cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
kókuszreszelék 8 ek