Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-almás csirke

Kókuszos-almás csirke
Kókuszos-almás csirke
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari 99 egytálételében egyfajta rizottóként szerepel a fenti recept (kókuszos-csirkés rizs vagy valami ilyesmi néven), pedig egyértelmű, hogy a rizs csak mellékszál a történetben - a csirke és az öntet uralja a fogást. Sok étket szeretek, szinte mindent, de azért néhány menü egyértelműen a szűk legfelső kategóriába tartozik, pl. anyukám sóskája... Nem akarok elfogult lenni, de a saját főztjeim között pedig EZ az etalon! Elképesztően finom. Az ember tényleg nem állja meg, hogy kinyalogassa utána a tányért - ezért nem praktikus vendégeknek készíteni, előttük mégsem lehet : ) A ma esti vacsora után angliai családom is hasonló állásponton helyezkedett el.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szigorúan rizzsel tálalandó (ld. a sztoriban is!), a krumpli egyáltalán nem illik hozzá. Az eredeti - általam is követett recept szerint - alaplében párolt rizs illik mellé, tényleg remekül passzol.
Lajos Mari további ajánlata a currys banán. Én egyszer próbáltam ki, nekem nem tetszett, de lehet, hogy van, akinek bejön: 2 banánt hosszában kettévágunk, megszórjuk curryvel, s serpenyőben, kis vajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 2x2 cm-es, az almát 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát felaprózzuk.
  2. 1 ek vajat vagy margarint megolvasztunk, és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a húst, az almát, a kókuszreszeléket, a babérlevelet, a vegetát, egy pici sót és 1/2 dl vizet. Lefedjük, s kis lángon, időnként megkeverve addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Ha levét elfőné, pótoljuk.
  4. Míg a hús puhul, a kukoricalisztet elkeverjük a tejszínnel, a tojássárgákat pedig kézi habverővel felverjük a joghurttal együtt.
  5. Ha a hús puha, elkeverjük a tejszínnel, majd a tűzről lehúzva a tojásos joghurtot is hozzáadjuk.
  6. Kivesszük a babérlevelet, s utánasózzuk a csirkét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 780
elküldve: 2
receptkönyvben: 203
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos csirke almával, kókuszos-almás csirke, csirkebecsinált almával és kókusszal, egzotikus csirke, kókuszos-almás csirkeragu

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

d.nikcsi
d.nikcsi / d.nikcsi Tue, 2017-11-14 16:42

Szia! Sok receptet kipróbáltam már erről az oldalról, voltak jók és rosszak is, de addig még sosem jutottam el, hogy kommentet is írjak valamelyikhez. Ez az étel valami eszméletlenül finom, biztos vagyok benne, hogy nagyon sűrűn fogom csinálni. Köszönöm szépen! :)

deklon
deklon Fri, 2011-09-30 15:03

Nagyon finom volt e étek!, A páromnak is ízlett bár először kétkedve nézte az ügyködésemet:). Köszönöm a receptet!
Üdv,
Gabi

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2011-01-21 17:46

Kedves Durcsó!
Nagyon finom volt, köszi a receptet! Mi a csirkét általában csak sima fűszerkeverékekkel szoktuk megsütni, úgyhogy jó volt ez a kicsit extrább variáció :))
Üdv: Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-22 18:51

isteni :P:P:P

szonja
szonja Wed, 2010-04-21 13:18

Kedves Durcsó!
Tegnap vacsorára elkészítettem, kicsit tartottam attól,hogy a páromnak nem lesz a kedvence a kókuszos-almás hozzávalók miatt, de már hazaérve a munkából megjegyezte, hogy valaminek nagyon jó illata van! És láss csodát, NAGYON ízlett neki! Köszönöm, ezt a szuper receptet!!

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-04-21 15:20

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett! Továbbra is hasonló sikert! ;) durcs

380
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
alma 2 db
kókuszreszelék 1 ek
babérlevél 1 db
ételízesítő 1 kávéskanál
főzőtejszín 2 dl
kukoricaliszt 2 evőkanál
joghurt 1 dl
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
vaj 1 ek