Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-ananászos piskótatekercs

Kókuszos-ananászos piskótatekercs
Kókuszos-ananászos piskótatekercs
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a kókuszosat... Ez pedig nagyon az. És rögtön duplán...

hozzávalók / 12 adag

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük, mikor már szépen keményedik, hozzáadagoljuk a cukrot.
  2. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A kakaósnál nyilván a kakaót is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg megállja a tűpróbát.
  4. Konyharuhára borítjuk, feltekerve hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt felverjük, a joghurtot ha van, összekeverjük a porcukorral, vaníliával, kókuszreszelékkel, zselatin fixszel, majd mindezt óvatosan, de alaposan beleforgatjuk a tejszínhabba. Megfelezzük a krémet.
  6. A krém egyik felébe belekeverjük az apró kockákra vágott ananászt, ezzel töltjük meg a sima piskótatekercset.
  7. A krém másik felét a kakaós piskótába töltjük. Csokidarabkákkal lehet még turbózni, ha akarjuk.
  8. Ha van otthon kókuszlikőr és nem eszik gyerek a sütiből, pár centet tehetünk a krémbe...
  9. Néhány órán át pihentessük hűtőben.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 768
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Variációk kókuszosra, kókuszos-ananászos tekercs, kókuszkrémes piskótarolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
sütőpor 1 kávéskanál
tojás 4 db
cukor 4 púpozott ek
finomliszt 2 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
sütőpor 1 kávéskanál
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kókuszreszelék 5 ek
joghurt 2 dl
ananászkonzerv 15 dkg