Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos bonbon Kattika konyhájából

Kókuszos bonbon Kattika konyhájából
Kókuszos bonbon Kattika konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor elkészítettem a kókuszdió süteményt, annyira ízlett a fehér tölteléke, hogy elhatároztam ezt bonbonban is ki fogom próbálni.

hozzávalók / 3 adag

15 darabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tölteléket készítjük el: a fehér csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  2. Betesszük a hűtőbe.
  3. Az étcsokoládét is megolvasztjuk gőz felett, amivel jó vastagon kikenjük a szilikon bonbonformát.
  4. Betesszük a hűtőbe kb. 10-15 percre dermedni.
  5. Miután megdermedt, mindegyik burkot megtöltjük a kókuszos töltelékkel, de nem teljesen tele, helyet hagyva a befedésnek.
  6. Visszatesszük pár percre a hűtőbe, amíg újramelegítjük az étcsokoládét.
  7. Befedjük a kókuszos töltelékeket a maradék olvasztott étcsokoládéval, és most már 25-30 percet hagyjuk a hűtőbe.
  8. Kinyomogatjuk a bonbonformából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 546
elküldve: 9
receptkönyvben: 326
elkészítve: 13/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

csokibonbon, kókuszos töltelékkel töltött csokibonbon, csokoládé bonbon kókusszal töltve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.zsana
Zsana / b.zsana Tue, 2014-11-18 13:39

Szia!! Meg tudnád mondani hogy ebből az alapanyag mennyiségből hány db bonbon jön ki?? Karácsonyi ajándék lesz és ezért kellene tudnom a db számot!! Előre is köszönöm!!

moneszka84
moneszka84 Thu, 2013-11-14 14:29

Tökéletesen sikerült! Isteni finom lett, nem győzöm gyártani az újabb adagokat! Én még tettem bele egy kis tejport. Nekem az jobban összefogta a krémet.
Az almás töltelékes bonbon viszont nem sikerült :(

Chris71
Chris71 Sun, 2012-12-09 19:47

Szia Kattika! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy a tölteléknek milyen lesz az állaga? Szeretnék bonbont készíteni, aminek lágy marad a tölteléke a szilárdulás után is. Előre is köszönöm válaszod Kriszta

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Thu, 2012-11-08 20:27

Szia! Nagyon tetszenek a bonbon receptjeid, már be is szereztem a formákat. Egy kérdésem lenne: a 3. pontban írod, hogy kikenjük a formákat az olvasztott csokival-mivel kened ki, ecsettel - ebben segíts nekem légyszi! Előre is köszi!

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 20:59

Háromféle módon próbáltam már kikenni: szimpla ecsettel (vízfestékhez való, de persze új, tiszta), szilikonecsettel (ez jobb) és legutóbb (lehet ezért megköveznek a szakik) az ujjacskámmal. Beletettem kiskanállal csokit és az ujjammal jól elegyengettem és ez bizonyult a legjobb megoldásnak, csak egyszer kellett így kikenni, nem maradtak rések. Örülök, hogy tetszik :)

WIIKK
WIIKK / WIIKK Tue, 2012-11-06 15:59

A Lidlis 45%-os étcsoki még enni is finom, szerintem erre is jó lehet, én is ki szeretném próbálni.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Tue, 2012-11-06 15:14

Szia!

Nagyon jól néznek ki a bonbonok,de lenne egy kérdésem. Milyen fajta ét csokit használtál?

kattika
Kattika / kattika Wed, 2012-11-07 08:50

Szia! Már nem emlékszem pontosan a nevére, de minél nagyon % a kakaótartalma annál jobb. Általában egyszerű, tortabevonó étcsokit használok még, pl. Katica.

454
étcsokoládé 15 dkg
kókuszreszelék 2.5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
vaj 1.5 dkg