Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos csavart kalács

Kókuszos csavart kalács
Kókuszos csavart kalács
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kalácsot édesanyám készítette a héten. Mivel élek-halok a kókuszért természetesen nagyon ízlett, a teámhoz nagyon jól esett. Húsvétra tökéletes vendég- vagy locsolóváró.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tűpróbával ellenőrizzük a kalácsot, hogy belül is átsült-e. Ha a sütőnk erősen pirítana (mint a miénk), akkor félidőben takarjuk le a kalácsot sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1/2 dl tejben elkavarjuk az élesztőt, kevés cukrot teszünk bele, majd hagyjuk, míg az élesztő elkezd habosodni.
  2. Ekkor hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  3. Hagyjuk duplájára kelni, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
  4. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd a hosszanti oldalán feltekerjük.
  5. Az így kapott tekercset hosszában ketté vágjuk, az egyik végénél kb. 3-4 cm-en egyben hagyva. A 2 szárat megcsavarjuk egymás körül, vigyázva, hogy a vágott felülete nagyjából mindig felfelé irányuljon.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 489
elkészítve: 25/38
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kókuszos kalács, csavart kalács, kelt kalács kókuszosan

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zoé1978
Zoé1978 Sun, 2019-01-13 23:47

A recept bombasztikus! Igaz, hogy sósat készültem készíteni, ezért a töltelék édes helyett pizzakrém és reszelt sajt volt, és mennyei! Köszönöm a receptet, mentem, kedvencek között lesz, variálható többféle töltelékkel ;)

Tittianyu
Tittianyu Sat, 2014-04-12 13:44

Most sül épp a sütőben! Én por élesztővel csináltam, és egy kis darált mandulával is "megbolondítottam"! Nagyon jól néz ki! ...és az illata!!!!! :) Köszönöm a receptet! :)

macska rozi
macska rozi Tue, 2013-06-18 17:56

Szeretnek gratulalni ehhez a kalacskahoz,mert tokeletes!:)
Jo a tesztaja,jo a toltelek.Maskor mas izzel is kiprobalom.Mivel egyedul elek en csak fel recepttel dolgoztam egy kisebb fonott kalacs meret lett belole.Es porelesztovel,mivel itt Londonban nem elterjedt az elo.Nekem bevalt.:)

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 Fri, 2012-09-14 21:14

Szia! Jól értelmeztem? A kalács tésztájába nem kell vaj, csak amikor megkenjük a tésztát? Egyébként nagyon tetszik a recept, egyszerűnek és kiadósnak tűnik.

pumag
pumag Sun, 2012-06-17 13:42

A héten megsutöttem és nagyon finom lett.Különlegesen frissen olyan jo ropogos!Szeretem kipróbálni az érdekes recepteket és ez az .Még kókuszos kalácsot soha nem sutöttem és nem is ettem,pedig nem vagyok mai gyerek.Köszi a receptet.Érdemes volt megsütni,máskor is megcsinálom.

Mnandi
Mnandi Wed, 2012-04-11 23:05

Kedves Eszter!
Köszönöm a receptet! Ma sütöttem meg, nagyon finom lett. Az illata is hhmm :)
30 deka lisztből készült, s egy tekercs lett belőle. Szögletes formába tettem sülni, ami szépen összetartotta. ( Kicsit ugyan birkózni kellett vele, mire bele tudtam varázsolni úgy, hogy közben tartsa az alakját. ) A tetejére - még melegen - kicsi "glanc" került : porcukor és citromlé elegyével kenegettem meg, ami finoman ropog mikor beleharapunk.

siccca
siccca Sat, 2012-04-07 21:33

Ma megsütöttem, és jelentem nagyon finom lett!:))Köszi a receptet:D

pinky_s
pinky_s Sat, 2012-04-07 18:06

Ezt sütöttem húsvétra, nemrég vettem ki a sütőből, valami eszméletlen fincsi. Fahéjasan csináltam, mert nem kaptam kókuszt. Csak egy jó tanács azoknak, akik ki akarják próbálni, az 5 dkg olvasztott vaj nem feltétlenül kell rá mind, én mind ráraktam (bár látszott, hogy túl sok), és egy része kifolyt és ráégett a tepsire. Az ízén nem ront semmit, de vakargathatom egy ideig :).
Boldog húsvétot mindenkinek!

esztersilver
esztersilver / esztersilver Sat, 2012-04-07 18:23

Kedves pinky_s,
nagyon örülök hogy sikerült,fahéjjal sem lehet rossz,de hétfőn nutellával próbáltuk ki,fantasztikus lett,ha szeretitek érdemes kipróbálni:)kellemes ünnepeket!
Eszti

esztersilver
esztersilver / esztersilver Wed, 2012-03-28 22:29

Kedves Kicsicsibe,

2rúd lett ami a képen van.
Sima élesztőt használtam,nem tudom hogy instanttal is el lehet-e készíteni,remélem tudtam segíteni:)
Eszti

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2012-03-28 22:16

Ebből a mennyiségből 2 olyan rúd lesz mint a képen?
A másik kérdésem, hogy használtál már instant élesztőt vagy expresszt? Azzal is el lehet késziteni?

pinky_s
pinky_s Sat, 2012-04-07 18:09

Szia,

én instant élesztővel csináltam, mert errefelé nem lehet frisset kapni, egy zacskóval tettem bele és teljesen jó volt így is.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Sat, 2012-04-07 18:16

Az instant élesztőt is fel kell futtatni? Vagy úgy csináltad ahogy a tasakon van, hogy csak beleszórtad a liszthez?!
Viszont akkor ami a futtatáshoz van tej mennyiséget azt beleteszed vagy nem kell????
De jó lenne ha tudnál segíteni!

wendynaja
wendynaja Wed, 2012-04-11 17:07

Szia! en mindig tasakos elesztot hasznalok es ugyan ugy megfuttatom a langyos tejben es cukorral, mint a sima elesztot.

benari
benari Sat, 2012-03-24 19:53

Nagyon szép,biztos nagyon finom is.Gratulálok!Közelebbről elkészitem.

698
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 6 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
kókuszreszelék 10 dkg