Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos csiga 3. - habos

Kókuszos csiga 3. - habos
Kókuszos csiga 3. - habos
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egy süti kókuszos, az jöhet :). Ha kelt tészta, akkor is :). A kettő együtt pedig fantasztikus :D!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztát bedagasztjuk. Ha kemény, kevés tejjel lazítjuk, majd duplájára kelesztjük.
  2. Elkészítjük a tölteléket: tojásfehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszt.
  3. A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével,  feltekerjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A másik felével is így járunk el.
  4. Tepsibe tesszük, fél órát kelesztjük, és megsütjük, de nem szabad nagyon, csak épp hogy színt kapjon, különben száraz lesz.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 473
elküldve: 8
receptkönyvben: 392
elkészítve: 21/31
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos kelt tészta, kókuszos tekercs

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dhpatri
Dhpatri Sun, 2013-02-10 00:45

Kedves TraRita!
Ma elkészítettem, nagyon fincsi lett, köszi a receptet!
Üdv: Patrícia

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-11-20 14:43

Szia! Meddig áll el(már ha marad)? Szeretném karácsonyra elkészíteni, de mennyivel előtte? Én már ilyenkor is elkezdem ami elállós fajta.
Köszi. Boszi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-11-21 08:54

Szia Boszi!

Hááááááát, nem igazán tudom megmondani. Nálunk nem áll el :D De még ne süsd meg, inkább az utolsó egy-két napban, mert szerintem kiszáradna, mivel élesztős tészta.
Üdv: Rita

BBB
Betty 79 / BBB Sun, 2011-10-09 17:31

Isteni finom sütemeny kiprobáltam már dióval sőt mákal is Isteni lett ugy is köszi a receptet :)

Nirvi
Nirvi Wed, 2011-09-07 20:19

Szia! :):)

Kipróbáltam a receptedet és isteni finom lett:):) Mondjuk uram szerint nem elég édes:D Szerintem meg pont jó:)
Már próbáltam más fajta receptet is, de szerintem legközelebb is ezt fogom csinálni:)
Köszi!:):)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-09-07 21:35

Szia Nirvi!

Örülök, hogy sikered volt! Mi is nagyon szeretjük:)) Van aki dióval is készíti.
Üdv: Rita

margica
margica Sun, 2011-05-29 20:35

Elkészült, valóban finom lett,de ez négy főre szerintem nagyon sok .Talán két-három nekifutásra is elég, de az a jő benne.
Még egyszer köszi.

margica
margica Sun, 2011-05-29 10:58

én ezt a sütit dióval szoktam készíteni, de most kipróbálom kókuszosan, így is nagyon finom lehet.
köszönöm a receptet!

1606
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
1 csipet
tojássárgája 3 db
élesztő 2.5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
tojásfehérje 3 db
cukor 30 dkg
kókuszreszelék 20 dkg