Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos csiga Olgistól

Kókuszos csiga Olgistól
Kókuszos csiga Olgistól
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban az idősebb fiam kedvence a kókuszos süti. Mikor katona volt, legtöbbször ezt kérte a csomagban. Azóta is sokat készítem. Ha nem szép sárga a tojás, késhegynyi kurkumát is teszek bele. Színét és az ízét is javítja a tésztának.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Vendégváráshoz, délutáni teához, családi ünnepre is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, 20 percet pihentetjük.
  2. Átgyúrjuk. 2db cipót készítünk belőle.
  3. Ujjnyi vastagra nyújtjuk őket.
  4. A felvert cukros tojáshabba belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. Kétfelé osztva a tésztákra kenjük, és feltekerjük.
  6. Kb. másfél ujjnyi vastag csigákra szeleteljük, amit lisztezett tepsire fektetve jó forró előmelegített sütőben halvány barnára sütünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 228
elküldve: 3
receptkönyvben: 157
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos tekercs, kókusz-csiga, édes csiga kókuszosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1596
finomliszt 20 dkg
rétesliszt 20 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 20 dkg
élesztő 3 dkg
tejföl 15 dkg
porcukor 1 ek
1 csipet
tojásfehérje 4 db
porcukor 35 dkg
1 csipet
kókuszreszelék 20 dkg
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál