Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-csokikrémes habgaluska

Kókuszos-csokikrémes habgaluska
Kókuszos-csokikrémes habgaluska
50 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám találmánya: gyermekkorából emlékszik valami hasonlóra, csak annak ropogós csokibevonata volt, de mivel nagyon finom ez a csokikrém, így ezt választotta (a krém nem keményedik meg, de nagyon finom).

hozzávalók / 4 adag

A habgaluskához

A csokoládékrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport habosra verjük az ásványvízzel, közben belekeverjük a megolvasztott zselatint.
  2. Állni hagyjuk pár percet és galuskákat szaggatunk, nagy tálcára sorakoztatjuk, 4-5 órára hideg helyre tesszük.
  3. Egy lábosba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a csokiport, addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni, ekkor beletesszük a margarint, és leveszük a tűzhelyről.
  4. Amikor kihűlt a krém belemártogatjuk a galuskákat, és kókuszban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 918
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokihabgaluska, kókuszos-csokis habgaluska, kókuszos-csokoládés habgaluska

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

senilla
senilla Fri, 2012-02-17 09:48

A csokipor hol kapható? Tényleg 1/2 kiló tejszínhabpor kellhozzá???? Szeretnék választ kapni!!!

klepi78
klepi78 Wed, 2012-02-15 18:44

Őőő,hát igen,én is pont ezeket akartam kérdezni!Amúgy nagyon guszta,szeretném megcsinálni:-)

senilla
senilla Wed, 2012-02-15 18:13

50 dkg tejszínhabpor???? Nem sok az egy kicsit?
Mi az a csokipor? Szívesen elkészíteném ezt a finomságot!

Angela k
Angie-30 / Angela k Thu, 2012-02-16 10:01

Nekem ennyi adagból kb 70-72 galuska jött ki,természetessen meglehet felezni az adagot.A csokipor pl amit forró csokoládé készitéséhez használnak

1935
tejszínhab por 50 dkg
ásványvíz 5 dl
zselatin 60 g
kókuszreszelék 20 dkg
tej 1 l
cukor 20 dkg
csokoládé 10 dkg
margarin 25 dkg