Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos cukormentes szaloncukor

Kókuszos cukormentes szaloncukor
Kókuszos cukormentes szaloncukor
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén én is szerettem volna házi szaloncukrot készíteni. Mivel apukám meglátogatott, és az ő nagy kedvence a kókuszos szaloncukor, ezért erre esett a választás. A következő adag szaloncukor egy fokkal még diétásabb lesz, azt már gyümölcsös fehérjeporból csinálom majd zselatinnal. (Zselés jellege lesz.) Sajnos darabszámot nem tudok mondani, mert készítés közben a párom és apa is szorgosan kóstolgattak. :D Talán 50-70 kisebb darabot lehet készíteni belőle.

hozzávalók / 12 adag

A szaloncukorhoz

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hűtőbe rakjuk akár egy éjszakára pihenni.
  3. Szaloncukor alakúra formáljuk. (Én kocka alakú, szilikonos jégkockatartót használtam.)
  4. A bevonathoz a hozzávalókat vízgőz fölött egy kis fém tálkában felolvasztjuk. Pár percre félrerakjuk hűlni.
  5. Ha már nem túl forró, akkor 2 db fogpiszkáló segítségével beleforgatjuk a szaloncukrokat.
  6. Egy nagy tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a kész szaloncukrokat.
  7. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára, hogy a bevonat megszilárduljon.
  8. Becsomagoljuk őket. (Én sima alufóliába tekertem.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 457
elküldve: 8
receptkönyvben: 272
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: bonbonok
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos szaloncukor édesítővel, kókuszos-csokis szaloncukor

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arju51
Arany Jutka / arju51 Mon, 2012-12-03 16:19

Szia Blondevilke!
Ma bukkantam rá a receptedre! Kérdéseim a következők: Nekem Update édesítőm van itthon 0% GI. indexes! Ha ezt használom, akkor is annyi édesítő kell, mert 4x édesebb acukornál?????
A másik: hol lehet kapni vanília berry ízű fehérjeport????
Válaszod előre is köszönöm: Jutka

Andie
Andie / Andie Sat, 2012-10-27 12:29

Szia Blondevilke!:)
Nagyon tetszik a recepted! Tejport hol lehet kapni? köszi a segítséget!:) Illetve lehetne helyettesíteni a tejport tejszínhabporral?:)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sun, 2012-10-28 17:27

Szia Andie!
Szerintem bármelyik nagyobb üzletben találsz. A kávéknál, kávétejszíneknél érdemes keresni. A Completta is ilyesmi tejporszerű, ha jól tudom. :)
Kellemes főzöcskézést!
Puszi

Andie
Andie / Andie Sun, 2012-10-28 18:53

Köszi a vàlaszt:) Még annyit kérdeznék hogy bármelyik tejpor jò, amit kàvéhoz hasznàlhatò?:)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Thu, 2011-12-22 05:28

Szia Eszter! Feltöltöttem a receptet. Nem tudom megjelenik-e Karácsonyig, ezért ide bemásolom neked az elkészítést, hogy időben el tudd készíteni. Hozzávalók:
30 gr vanília berry ízű fehérjepor
200 ml víz (turmixhoz)
100 ml víz (zsaltinhoz)
12 gr zselatin (horváth rozi)

Bevonat:
15 ek víz
5 ek ét kakaópor
10 ek por édesítőszer
100 gr rama margarin (olvasztott)

Elkészítés:
1. A 200 ml vizet és a fehérjét turmixoljuk össze.
2. A 100 ml vizet langyosítsuk fel, szórjuk bele a zselatint és forrásig hevítsük.
3. Hűtsük ki, majd adjuk a turmixhoz.
4. Egy kb. 10x20 cm-es dobozba öntsük bele és rakjuk hűtőbe. (kb 1,5 - 2 cm vagy szaloncukor magasan legyen a dobozban)
5. Borítsuk ki a dobozból és vágjuk szaloncukor méretű tégla alakúra.
6. Keverjük össze a bevonathoz való cuccokat.
7. Ha lehűlt, forgassuk bele a zselés darabkákat.
8. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a bevonat.

Vagy veszünk egy diabetikus csokit és vízgőz fölött felolvasztjuk, és abba forgatjuk a szaloncukit. (Legközelebb én tuti így csinálom, sokkal maceramentesebb.)

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Thu, 2011-12-22 08:00

Nagyon-nagyon köszönöm! Szuper! Indulhat a szaloncukor-gyártás!!! :)
Boldog karácsonyt! :) Üdv: Eszti

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Wed, 2011-12-21 21:08

Kedves Blondevilke,
Nagyon jó ez a recept, mindenképpen kipróbálom! Én nagyon kíváncsi vagyok az említett gyümölcsös fehérjeporos változatra is! :) Üdv: Eszti

412
kókuszreszelék 400 g
tejpor 125 g
margarin 125 g
vaníliaaroma 10 ml
rumaroma 10 ml
édesítőszer 14 ek
víz 15 ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek
édesítőszer 10 ek
margarin 100 g