Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos epertorta

Kókuszos epertorta
Kókuszos epertorta
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eperszezonnak sajnos vége, de ezt a könnyed desszertet bármilyen idénygyümölcsből el tudjuk készíteni. Ajánlom barackból, málnából (ekkor az eperpudingot tejszínes pudinggal helyettesíthetjük), vagy hűvösebb időben akár a verhetetlen csokoládés-kókuszos ízkombinációt is kipróbálhatjuk.

hozzávalók / 6 adag

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot, és kemény habot verünk.
  2. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
  5. Míg hűl a tésztánk, elkészítjük az eperréteget. A megtisztított, négy részre vágott epret a cukorral és a vaníliaaromával összefőzzük (mivel sok vizet ereszt) kb. 20 percig főzzük, majd adjuk hozzá a búzadarát. Folyamatos keverés mellett további öt percet főzzük, hogy sűrű lekvárszerű szószt kapjunk, ha elkészült, rakjuk félre hűlni.
  6. A pudingot a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tej és kókusztej keverékéből. Ízlés szerint cukrozzuk.
  7. Közben a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. Mikor készen van a puding a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a pudinghoz. Ezután a művelet után elkezdjük összeállítani a tortánkat.
  8. A piskótát körbevágjuk, de benne hagyjuk a tortaformában. Rárétegezzük az eperszószt, majd a pudingot is. Szépen elsimítjuk, és egy órát hűtjük. Amikor megszilárdult a krém, három részre vágott eperrel, valamint kókusz-chipsszel díszítjük.
  9. Egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, másnap pedig jó étvággyal elfogyasztjuk. :-)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta, eperszószos pudingos torta, pudingos epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
tojás 2 db
víz 2 evőkanál
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
eper 40 dkg
cukor 3 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
búzadara 1 púpozott ek
epres pudingpor 1.5 tasak
kókusztej 4 dl
tej 2 dl
cukor 2 ek
lapzselatin 3 db
eper 10 dkg
kókuszchips 3 ek