Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos epres kladdkaka

Kókuszos epres kladdkaka
Kókuszos epres kladdkaka
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most nem a szokásos kladdkaka (svéd csokitorta) készült, hanem egy kicsit felturbózva. További képeket a blogomon találtok.:)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasszuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaóport.
  3. A lisztet és a vajat felváltva belekeverjük, végül pedig hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a felkockázott epret.
  4. Kivajazott-kilisztezett tortaformába (20 cm) öntjük, és 175 fokon 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még ragacsos.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 941
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GasztroManó

Mióta szakács: 2011.08.15.
5 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

svéd csokitorta eperrel és kókusszal, brownie, kakaós torta eperrel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-06-08 12:11

Nem tettem bele sütőport, hiszen nincs is feltüntetve a hozzávalók közt, és a megadott 175 fokon sütöttem. Tudom, hogy megadtad a tepsi méretét, azért tettem akkorába. Ha dupla mennyiségű eperrel készítetted, akkor miért írtad csak a felét a receptbe? Ennek az oldalnak pont az a lényege a legtöbb színes fotókkal illusztrált szakácskönyvhöz és magazinhoz képest, hogy azt írjuk le, amit készítünk, és a fotón is az szerepel, ami a receptben van. Szerintem legközelebb azt írd bele a receptbe, amit elkészítesz, mindegy mi van az "eredetiben". A kipróbált, kis változtatáson átesett receptek mindig sokkal jobbak, mint az "eredeti" papírforma. Pont ezért olyan népszerű a NoSalty, mert itt a valóság van, nem a papírforma. Lehet, hogyha eleve én is azt a mennyiségű epret teszem bele, amit te, és nem csak a felét, ami a receptben szerepel, akkor sokkal finomabb lett volna a végeredmény nekem is.
Azért el fog fogyni, van egy édesszájú lányom...:-)

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Sat, 2013-06-08 12:32

Tudom, hogy nem kell bele sütőpor, pont azért kérdeztem, mert gondoltam lehet az volt a gond. A megadott eper mennyiség eleve a duplája annak, amit az eredeti recept írt. Én mindent úgy készítettem, ahogy a receptben írtam. Sajnos még mindig nem értem neked miért folyt ki, amikor nekem csak a forma feléig ért a süti. :(

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-06-08 14:14

Lehet a tojás miatt folyt ki. Én házi tojást használok és az sokkal jobban feljön, mint a bolti, meg aztán ugye nagyobb is. És lisztből is durum lisztet, ami szintén sokkal jobban "működik", mint a sima fehér liszt. Ahogy elnézem te Stockholmban főzőcskézel, és meg a Duna-kanyarban. Gondolom minden alapanyagnak mások a tulajdonságai.
Minden jót! :-)

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Sat, 2013-06-08 16:46

Igen valószínűleg igazad van. Én bolti tojást használtam, ami elég kicsi, szerintem egy nagy házi tojás megfelel kettőnek is :)
Neked is minden jót! :)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2013-06-07 14:09

Én ma kipróbáltam, de az az igazság, hogy először is nyersen a tésztája sokkal finomabb, mint kisülve a süti maga. Hiába van benne ennyi finomság a végeredmény valahogy mégis olyan, mint amikor sok bába közt elvész a gyerek; valahogy a végére semmi íze nem marad. Másodszor pedig a 20 cm-es tortaformából kb 5 perc után elkezdett kifolyni a tészta, úgyhogy gyorsan át kellett önteni egy nagyobb jénaiba, úgy, hogy a teteje már elkezdett szilárdulni. Gondolom ez sem nagyon használt neki. Az ilyen dolgok miatt lenne fontos pontosan megadni a tepsik méretét, gondolom nem véletlen találták ki ,egy rakás bosszúságtól lehet megóvni az embereket ezáltal. Úgyhogy ha valaki esetleg még ki szeretné próbálni, annak javaslom, hogy legalább egy 23 cm-es tortaformát használjon, és eperből is lehet a dupláját!

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Sat, 2013-06-08 07:19

Kedves Tmea!
Sajnálom, hogy nem sikerül. Én 20 cm átmérőjű kerek tortaformában készítettem, egyébként a recept leírásában is megadtam, és nekem nem folyt ki, sőt kb. a feléig ért a formának a torta. Tettél bele esetleg sütőport? Hány fokon készítetted?
Az eper mennyiségét én már eleve dupláztam. Sajnálom, hogy nem voltál vele elégedett, nekünk nagyon ízlett...

481
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 10 dkg
kókuszreszelék 20 g
eper 12.5 dkg