Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-grízes bonbon

Kókuszos-grízes bonbon
Kókuszos-grízes bonbon
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészülő csemege, egyszerű, gyors és finom. 

Forrás: net

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben felforraljuk a tejet, a kétféle cukrot és a vajat, amikor forrni kezd, állandó keverés mellett, fokozatosan belekeverjük a darát, és sűrűre főzzük.
  2. A tűről levéve beledolgozzuk a kókuszreszeléket is, ezután egy sütőpapírral bélelt, kb. 21x21 cm-es, szögletes formába simítjuk, és hűlni hagyjuk.
  3. A teljesen kihűlt massza jól megdermed, ezután 2,5x2,5 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Közben a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy villára téve, óvatosan belemártjuk a kockákat, a felesleget kissé lecsepegtetjük róla, és egy sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk őket.
  5. Végül a tetejét kókuszreszelékkel díszítjük, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megdermedjen rajta. Természetesen ízlés szerint tejcsokoládéval is bevonhatjuk.
  • tepsi mérete: 21x21 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 180
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis tejbedara-kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744
tej 5 dl
vaj 8 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 150 g
kókuszreszelék 10 dkg
étcsokoládé 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kókuszreszelék 3 dkg