Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos keksztekercs JUDYTH módra

Kókuszos keksztekercs JUDYTH módra
Kókuszos keksztekercs JUDYTH módra
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megunhatatlan, mindannyiunk kedvence... De ahány ház, annyi szokás, szokták mondani... Több, mint tíz éve készítem így, saját elképzelésem szerint raktam össze az ízeket... Fő szempont volt nálam, hogy tej, víz ne legyen benne... Hogy mégis mik fogják össze az egészet, a receptből kiderül :)... Azóta is így készítem, nagyon sokan ettek már belőle, sok dicséretet zsebelhettem be :) ... De bevallom - lehet, most ez szerénytelenségnek tűnik -, eddig ez a legfinomabb ilyen süti, amit ettem életemben :) ... Mindenkinek ajánlom, próbálja így ki! Az ünnepi asztalon is megállja a helyét!!!

hozzávalók / 12 adag

Kekszes massza

Krém

ajánlat

Ez valóban nagy adag, kiadós, nem is olcsó ekkora mennyiségben, de valóban érdemes egyszerre ennyit készíteni, az elkészítésnél leírt okok miatt! Természetesen, lehet felezni is! Az árát úgy csökkenthetjük, ha a vaj helyett margarint használunk, így lényegesen olcsóbb! Tehát, ne rettenjen meg senki, ez ne legyen akadálya, hogy így kipróbálja! Én krémekbe mindig vajat teszek, nem szeretem a margarin ízét ilyen "történetekben", s aki teheti, feltétlenül vajat használjon, azt javaslom! Viszont, sokan szeretik a margarint, akkor csinálják azzal!

Ünnepi alkalmakra, összejövetelekre, bulikra kiváló sütemény!

Nagyon-nagyon finom így!! Felelősséget vállalok érte!!

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes massza

  1. A darált kekszet a száraz hozzávalókkal jól összekeverjük, majd a többivel - a vaj kivételével - alaposan "összegyurmázzuk", mint a fasírozottat szoktuk.
  2. Amikor már szép, egynemű, ekkor adjuk hozzá a vajat, s ezzel is összenyomkodjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről.
  3. Enyhén lágy, nyújtható masszát kell kapnunk. Ha túl száraz, tegyünk még hozzá egy kis dzsemet és vajat, ha túl lágy, akkor egy kis darált kekszet. Ezt azért írom, mert ezeken így lehet segíteni, a dzsemek hígságától is függ, milyen lágy lesz a massza.
  4. Ezt az egészet 4 egyenlő cipóra osztjuk, s a tálban hagyjuk, amíg a krémet kikeverjük.
  5. Összeállítás: én sütőpapíron szoktam kinyújtani. Nyírok a sütőpapírból kb: 30X40 cm-es téglalapot, ezen nyújtom és tekerem, mind a négyet.
  6. A sütőpapírt megszórjuk durva kókuszreszelékkel, kinyújtjuk az első cipót téglalap alakúra - szép vékony lesz -, a krém negyedével megkenjük egyenletesen, majd ügyesen a papírral feltekerjük, a papírra szórunk még reszeléket, s úgy hempergetjük meg benne, hogy mindenhol kókuszos legyen, hogy a két hosszabbik oldalát a papírnak középen egész tenyerünkkel megfogjuk, s "hintáztatjuk" a tekercset, hogy ne deformálódjon el.
  7. Ugyanezt a papírt használjuk a többi - még 3 - tekercshez is, s ugyanígy járunk el.
  8. Amikor egy készen van, tálcára helyezzük, jól "alányúlva" - ne deformálódjon -, s ugyanígy a többit is mellé helyezzük, lefóliázzuk vagy nagy méretű, tiszta zacskóba tesszük, s egy éjszakán át hagyjuk összeérni, dermedni.
  9. Másnap a felét felszeleteljük, s egy lefedhető tálra helyezzük, s lehet belőle fogyasztani. Nem kell hűtőben tárolni! DE... mi lesz a másik két tekerccsel? :)
  10. Ez látszólag nagy adag - bár, ez attól is függ, hány tagból áll a család -, s drágának is tűnhet, de én mindenképpen ennyit szoktam készíteni, mert ha már maszatolok, készítek ennyit, 2 tekercset elfogyasztunk néhány nap alatt, a másik kettőt félbevágom, s a négy fél darabot - az éjszakai pihés után - egyenként befóliázom, ezeket még hűtőzacskóba teszem, lefagyasztom. Akár egy-két hónap múlva is elővehetem - amennyi kell -, sima hűtőbe téve egy éjszaka alatt felenged, s olyan, mintha akkor készítetted volna! Váratlanul bejelentkező vendégnek is remek kínálni való! De mi is bármikor megkívánjuk, már csak enni kell!

Krém

  1. A vajat először a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a reszeléket, az aromát, s ezekkel is alaposan kikeverjük.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 92 654
elküldve: 16
receptkönyvben: 247
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: 2

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos keksztekercs, keksztekercs, krémes keksztekercs

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noi76
noi76 Sat, 2018-12-29 22:35

Szuper ez a recept!!! Ez az első keksztekercs ami tényleg sikerült, látványra is szép lett, a tészta könnyen kezelhető, és finom is. Nagyon köszönöm!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2019-06-09 10:25

Kedves "nol76"!
Köszönöm a pozitív visszajelzésedet, nagyon örülök, hogy elkészítetted, s a sikerednek, hogy szép is és finom is lett!!! Öröm számomra, hogy az én receptem alapján átélhetted az első sikeres keksztekercs elkészítését! Elnézést, hogy ilyen későn reagálok, de nem vettem észre!
További jó sütést-főzést kívánok!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2018-11-12 18:32

Köszönöm! :)

A kedves "látogatók" még nem ettek igazán finomat, az ő bajuk lesz! :)

kabóca116
kabóca116 Fri, 2018-03-30 16:56

Kedves Judit!
Csak ismételni tudom azt,amit az előttem hozzászólók mondtak: életem első keksztekercse,ami tényleg vékonyra nyújtható, nem törik, finom - a sütőpapiros feltekerés pedig tényleg fantasztikusan nagy segítség volt. Köszönöm szépen én is, betettem a kedvenceim közé <3

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-03-30 17:41

Kedves "kabóca116"!
Hú, nagyon örülök a sikerednek!
Köszönöm szépen, hogy megírtad a tapasztalatodat, véleményedet, mely pozitív! Nagy öröm számomra, hogy első keksztekercsed elkészítéséhez az én receptemet választottad, ízlett, kedvenceid sorát gazdagítja! Váljék egészségedre / egészségetekre!
Köszönöm még egyszer a kedves soraidat!

További szép napokat!

kabóca116
kabóca116 Fri, 2018-03-30 17:46

Nem az első volt,hanem a sokadik,de ez az első,amikor nyújtás/tekergetés közben nem káromkodtam és fogadtam meg,hogy soha többet :D sikerélményt kaptam tőled, úgyhogy fogadd csak büszkén a dicsérő szókat,jogosak ;)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-03-30 17:59

Bocsi, akkor félreértettem! De...így számomra még "dicséretesebb"! Örülök, hogy sikerélményt adhattam Neked, ez nekem nagyon jó érzés! Nagyon aranyos vagy, köszönöm a kedves szavaid, s igen, büszkén fogadom őket! :)

cubalibre
cubalibre Thu, 2017-04-13 20:21

TÖKÉLETES!!!
Köszönöm szépen a receptet, mindenki odáig volt érte!!!
Biztos vagyok benne, sokszor kell majd ismételnem! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-02-27 22:15

Köszönöm szépen, örülök hogy ennyire ízlett mindenkinek!!!
Szerintem is tökéletes! :)

- A Facebookos hozzászólóknak üzenem:
egyáltalán nem sok ehhez a mennyiséghez a vaj mennyisége! Más hasonló tekercseknél, ahol vastag a krém, annak ellenére, hogy 10 dkg vajat írnak 50 dkg kekszhez, az biztos, hogy nem annyival készül, a fotó ellenére! -

Váljék egészségetekre! :)

HTivadar
HTivadar Wed, 2017-04-12 21:38

A LEGFINOMABB!!!
Köszönöm szépen a feltöltést, hogy megosztottad velünk ezt a kincset!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-02-27 22:17

Köszönöm szépen, Tivadar!!!
Örülök, hogy Neked is ez a véleményed! A többiek pedig vessenek magukra!
Egészségetekre!!!

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Wed, 2017-04-12 20:56

Ilyen finom keksztekercset még nem ettem, nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptedre......könnyen kezelhető, isteni, szétolvad a számban, ráadásul nagyon mutatós, kis dekoratív szeletkék.....nem szeretem a száraz sütiket, ez pedig krémes, selymesen lágy!
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk! Mindig így fogom készíteni!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-02-27 22:21

Köszönöm szépen, Neked is, Tücsökbogárka, az elismerő véleményedet!
Mi sem szeretjük a "fűrészporos" süteményeket, s ez valóban olyan, amilyennek írod! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett , váljék egészségetekre!!!

csudi50
csudi50 Fri, 2016-12-23 07:14

Koszonjuk a receptet, most keszitem, mar evekkel ezelott is igy csinaltam.Kellemes unnepeket kivanok!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-12-23 10:28

Kedves "csudl50"!

Nagyon szívesen, örülök, hogy hasonlóan készíted - ezt csak azért írom, hogy hasonlóan, mert ez tényleg a saját kikísérletezésem eredménye, már nagyon rég! Ezek szerint, hasonló az ízlésünk, Te is szereted a finomat, s a nem száraz, lágyan krémes étkeket, melynek nagyon örülök!

Köszönöm, Neked és Szeretteidnek is legyen békés, örömteli, boldog, kellemes, vidám ünnepe!

Egyben megragadom az alkalmat, s már most B. Ú. É. K. !!!

Szeretettel: Walaky :)

GJuti
GJuti Tue, 2016-12-20 16:10

Köszönöm a receptet! Mindig darabokra törött a tészta, amikor ki akartam nyújtani. Tudom száraz volt, de hiába tettem bele több tejet, nem sikerült. Most tökéletes lett, a recepted alapján készítettem!!! Fél adagot csináltam, mert fél kg kekszem volt csak itthon. Így 3 rúd készült, de nagyon kis "kecsesek", most pihennek. Üdv: Juti

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-21 19:12

Kedves "GJutI"!

Nagyon kedves vagy!
Köszönöm az elismerő szavaid, örülök a pozitív visszajelzésednek!
Igen, ezek ilyen kis "kecsesek", jövet - menet be lehet kapni belőle 1-1 darabot! :)
Jó csemegézést belőle!

Kellemes, meghitt, örömökben gazdag, békés, boldog ünnepeket kívánok Neked és Szeretteidnek, s egyben B. Ú. É. K. !!!!

Szeretettel: Walaky :)

mese habbal
mese habbal Tue, 2016-04-12 00:21

Kedves Judyth!

Csodalkozom, hogy nincs vagy 100 halalkodo komment a recepted alatt. A legfinomabb keksztekercs amit valaha keszitettem, nem beszelve arrol, hogy nagyon konnyu vele banni es meg dekorativ is. A hintaztatasert meg kulon piros pont jar! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-21 19:05

Kedves "mese habbal"!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de egy jó darabig nem néztem még csak fel sem ide, aztán pedig nem tudtam, hogy írtál!
Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon örülök a véleményednek!
Nem azért, mert az én receptem, de tényleg igaz, amit írtál róla!
Hogy miért nincs 100 hálálkodó hozzászólás, azt nem tudom! :)
A piros pontot is köszönöm! :)

Nagyon kellemes, örömteli, szeretetteljes, békés, boldog ünnepeket kívánok, s már most B. Ú. É. K. !!!
Szeretettel: Walaky :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-12-31 01:44

NEM VOLT KIEMELVE SOHA!!!!!!!

NEM A KIEMELÉSNEK KÖSZÖNHETŐ A MAGAS LÁTOGATOTTSÁGA.....UGYE,........kedves......NoSalty?????

VAN, AKI RECEPTJÉT PEDIG 2 NAP ELTÉRÉSSEL KIEMELITEK, SŐT, MÉG HARMADSZOR IS AZ ADOTT HÓNAPBAN!!!! FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!

1600
kekszmorzsa 100 dkg
vaníliás cukor 5 csomag
porcukor 20 dkg
meggydzsem 35 dkg
sárgabarackdzsem 35 dkg
fahéj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
teavaj 20 dkg
kókuszreszelék 6 ek
feketekávé 4 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
rum 0.5 dl
kókuszreszelék 30 dkg
teavaj 80 dkg
porcukor 30 dkg
kókuszreszelék 20 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál