Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos koriander-chutney

Kókuszos koriander-chutney
Kókuszos koriander-chutney
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A koriander jótékony hatásairól már korábban írtam (blogomon elolvashatod). A koriandernek felhasználják a magját és a levelit is. A friss korianderlevél igazi nyári csemege - télen itthon sajnos csak a magot tudjuk használni. Indiában gyakran készítenek korianderchutney-t, mert kellemesen segít a testet hűvösebben tartani. Többféle recept alapján szoktam készíteni, ide ma egy igazi ájurvédikus receptet készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hűtőben 2-3 napig tárolhatod.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a korianderleveleket, és szedjük le a szárakat. Tegyük bele egy turmixba a vízzel, kókusszal, chillivel és gyömbérrel. Turmixoljuk, amíg finom pasztát nem kapunk.
  2. Gyújtsunk alá egy edénynek, és tegyük bele a ghít, majd pattogtassuk ki benne a fekete mustármagot, tegyük hozzá a római köményt, majd szórjuk bele a hinget és a curry leveleket. Hűtsük ki, és keverjük bele a koriander pasztába.
  3. Csavarjuk ki a citrom levét, és keverjük bele ezt is a korianderes pasztába, végül adjuk hozzá a sót is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

korinadercsatni, hűsítő chutney

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

167
koriander 3 csokor
víz 2.4 dl
kókuszreszelék 80 g
chili 1 db
gyömbér 2.5 cm
ghee 1 ek
római kömény 1 teáskanál
mustármag 1 teáskanál
aszatgyanta 1 csipet
curry levél 4 db
citromlé 1 citromból nyert
1 teáskanál