Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos kuglóf

Kókuszos kuglóf
Kókuszos kuglóf
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem tudom, ki hogy van vele, de nálam folyton összegyűlik egy csomó tojásfehérje. Ezért van a feldolgozására több receptem is. Így nem unalmas, ha már megint abból "kell" sütnöm valamit. Ez a kuglóf az egyik variáció. A hozzávalóknál megadtam több verziót is. Minddel nagyon finom. Én most pl. a datolyát és a mandulát mogyoróval és kandírozott narancshéjjal helyettesítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Őzgerincben is megsüthető.
Csokimáz helyett porcukorral is megszórhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a reszelt citromhéjjal és a durvára vágott csokival, mandulával és datolyával.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Finoman hozzákeverjük az olvasztott margarint.
  4.  A lisztes keveréket is óvatosan a habhoz adjuk, nehogy összetörjön.
  5. Egy kb. 20 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük a masszát, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
  6. A formát egy tálra fordítjuk, és a kuglóf 1-2 perc múlva magától kicsusszan a formából.
  7. Csokimázat készítünk, amihez a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a margarinnal.
  8. Ezt a mázat szépen eloszlatjuk a langyosra hűlt kuglóf felszínén.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 368
elküldve: 9
receptkönyvben: 327
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf tojásfehérjével, kókuszos-tojásfehérjés kuglóf

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Sat, 2016-03-26 12:20

Koszonom! Mar megjott a kuglof formam, ugyhogy elkezdem a kulonbozo kuglofok gyartasat!

Kriszta0872
Kriszta0872 Sat, 2016-01-16 09:08

Szia!
Említetted a bevezetődben hogy több recepted is van tojásfehérjére.Tudnál még ajánlaninekem tojásfehérjés receptet rengeteg van a mélyhűtőmben sajnáltam kidobni előre is köszönöm. Kriszta

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2016-01-16 13:45

Szia Kriszta!
Igen, több receptem van, de a Nosalty-n csak egy van még, ami kimondottan ilyen. Az a neve, hogy "Mentő 5let". Az egy püspökkenyérféleség. A Bounty szelet meg a Raffaello szelet kókuszos rétegébe is kell egy csomó tojásfehérje. A krémjükbe viszont kell a tojássárga, de az kiváltható pudingporból főzött sűrű pudinggal, amibe vajat keverünk. Vagy lehet készíteni habcsókot, vagy cukros darált diót tenni a tojáshabba, ostyaszeletkékre kenni és langyos sütőben rászárítani. Ilyen receptet is találsz itt, talán "Diós hajó" a neve. Az "Angyaltortá"-t is keresd meg, az is csupa fehérjéből van. Piskóta is van csak fehérjéből. Van fenn a Nosalty-n direkt ilyen, hogy "Tojásfehérje mentő receptek". Van köztük sok érdekes.
Üdv: Fahéj

sorcika
sorcika Fri, 2011-09-30 06:17

Köszi.Már sütöttem jó pár olyan finomságot,amibe nem kellett....Hát volt amelyik sikerült,volt amelyik nem...

sorcika
sorcika Thu, 2011-09-29 10:10

Se sütőport,se szódabónát,se élesztőt nem teszel bele??

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-09-29 20:09

Nem. Ezt a tojásfehérjehab lazítja fel, tehát alaposan fel kell verni, és utána is vigyázni kell, amikor a többi hozzávalót tesszük bele, hogy a hab össze ne törjön, akkor lesz jó. Persze lehet bele tenni, ha úgy biztosabbnak gondolod, a liszthez keverve. (Én a piskótába se teszek legtöbbször semmi ilyesmit)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-21 20:48

Kedves Fahéj!Köszi szépen a kedvességedet.:-)))Sajna nem vagyok közel.:-(( A csodák párosítását köszi ,hogy megadtad! A csoki, azt hiszem itt is folyni fog:-)))))) Szép hétvégét!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-21 16:28

Kedves Fahéj!Ez gyönyörű!Kérhetnék egy kis szeletkével?hm...valamelyik variációt (ízesítési módot), ki fogom próbálni, annyira csábos.:-)))Szép hétvégét!Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-01-21 18:43

Kedves Éva-Anyóca!
Szívesen megkínálnálak, ha közel lennél! :) Datolya+mandula, mazsola+dió, aszalt szilva+dió, narancshéj+mogyoró, stb... minddel finom, de nálunk a csoki kihagyhatatlan belőle. Neked is szép hétvégét! Fahéj

922
tojásfehérje 6 db
cukor 15 dkg
margarin 7 dkg
rétesliszt 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
citromhéj 0.25 citromból nyert
csokoládé 5 dkg
mandula 5 dkg
datolya 5 dkg
tortabevonó 10 dkg
margarin 3 dkg