Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos limetorta habcsókkrémmel

Kókuszos limetorta habcsókkrémmel
Kókuszos limetorta habcsókkrémmel
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát azoknak ajánlom, akik szeretik az édes és savanyú ízek egyvelegét. Ebben a tortában egyaránt érvényesül a limeréteg savanykás íze és a habcsókkrém édessége. 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Lime-os réteg

Habcsókkrém

Díszítés

ajánlat

Ezt a tortát az összeállítás után szinte azonnal tálalni kell, mert sajnos idővel a habcsókkrém összeesik. Nagyon finom különleges, trópusi íze van, érdemes kipróbálni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk sütőpapírt egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába.
  2. Tegyük a vajat, tojásokat, cukrot, vanília aromát a robotgép táljába, és keverjük habosra a hozzávalókat.
  3. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport egy másik edényben, és adjuk hozzá a sót is. Ezután felváltva adjuk a száraz hozzávalókat és a kókusztejet a nedves hozzávalókhoz. Közepes erősségen keverjük össze, de figyeljünk rá, hogy ne keverjük túl a masszát.
  4. Öntsük a nyers piskótát a tortaformába, és süssük 30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló nem jön ki tisztán.
  5. Ha kész a piskóta, vágjuk körbe a perem mentén, hogy elváljon a formától, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lime-os réteg

  1. Tegyük a lime levét, cukrot és a tojásokat egy kisebb lábosba. Keverjük össze, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vajat, majd tegyük félre hűlni.

Habcsók krém

  1. Tegyük a tojásfehérjéket a robotgép táljába, de még ne kapcsoljuk be a gépet.
  2. Öntsük a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba, és addig főzzük a keveréket, míg el nem éri a 110 C fokot. Ne keverjük meg a szirupot közben!
  3. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőfokot, kapcsoljuk be a robotgépet, és verjük fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz. Hagyjuk a gépet tovább verni, de ekkor már kezdjük el belecsurgatni a cukorszirupot, de nagyon vékony sugárban.
  4. Ha beleöntöttük az összes szirupot, kapcsoljuk a gépet a legnagyobb fokozatra, adjuk hozzá a vanília aromát, és verjük további 5-7 percig. A keverék először nagyon folyós állagú lesz, de nem kell megijedni. Ahogy hűl, úgy fog szépen egy kemény krémmé összeállni. Legyünk türelemmel!

Díszítés

  1. A torta összeállításához vágjuk 3 rétegre a piskótát. A habcsókkrém egy részét töltsük habzsákba.
  2. Vegyük az első piskótaréteget, és kenjük meg vékonyan a habcsókos krémmel, majd a habzsákban lévő krémmel nyomjunk egy vastag peremet a piskóta szélére (ez tartja meg a limeréteget a kifolyástól). Kanalazzuk a lime-os krém egy részét a kör közepére, és oszlassuk el.
  3. Tegyük rá a második piskótaréteget, és ismételjük meg a folyamatot.
  4. Végül tegyük rá a harmadik réteg piskótát, és vonjuk be az egészet a habcsókkrémmel.
  5. Díszítésként a sütőben megpirítjuk a kókuszreszeléket: Tegyük kiterítve egy nagy gáztepsire a kókuszreszeléket, és rakjuk be a sütőbe pár percre 180C fokra. De nagyon vigyázzunk, mert könnyen megbarnul. Ezzel a kókusszal díszítjük a torta oldalát. Tetejére pedig felkarikázott lime-ot teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 755
elküldve: 2
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Strawberry

Mióta szakács: 2017.06.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

trópusi torta, citrustorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
tojás 2 db
cukor 300 g
vaj 57 g
vaníliaaroma 5 ml
kókusztej 235 ml
finomliszt 275 g
sütőpor 10 g
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
limelé 79 ml
cukor 100 g
vaj 113 g
tojásfehérje 5 db
cukor 250 g
víz 100 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
kókuszreszelék 115 g
lime 1 közepes db