Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-meggyes muffin

Kókuszos-meggyes muffin
Kókuszos-meggyes muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még forrón a muffinokat megkenhetjük sűrű szitán átpasszírozott baracklekvárral, és megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet leszűrjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót – a meggy kivételével - és kézi mixerrel sima tésztává dolgozzuk.
  3. A muffintepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffinpapírral, majd a masszát a belekanalazzuk. A meggyet elosztjuk a muffinokra, enyhén belenyomkodjuk a tésztába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 072
elküldve: 5
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggybefőttes muffin kókuszosan, kókuszreszelékes-meggyes muffin, meggyes muffin kókuszosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni90
Reni90 / reni90 Sat, 2013-09-14 18:35

Elkészítettem, nagyon finom lett. Annyi változtatással, hogy a crème fraîche helyett tejfölt, valamint meggybefőtt helyett fagyasztott meggyet használtam.

1973
meggybefőtt 350 g
rétesliszt 250 dkg
sütőpor 3 tk
kókuszreszelék 100 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tej 100 ml
napraforgó olaj 75 ml
crème fraîche 150 g