Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos mogyoró csatni

Kókuszos mogyoró csatni
Kókuszos mogyoró csatni
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiai, proteinben igen gazdag, enyhén savanykás, pikáns csatni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlatos a mézet késöbb hozzá adni ha már egy kicsit kihűlt, hogy a tápanyag értékét megtartsa.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tamarindsűritményt feloldjuk a forró vízben.
  2. A gheet vagy az olajat felmelegítjük, majd megpirítjuk benne a mogyorót, a koriandert és a kókuszreszeléket.
  3. Hozzáöntjük a többi alapanyagot, majd az egészet simára turmixoljuk.
  4. Azonnal tálaljuk, vagy 2-3 napig hűtőszekrényben is tárolhatjuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

moongfalli chatni, pikáns kókusz csatni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-03-25 16:48

Kedves Zilka!
Nagyon szépen köszönöm kedves hozzászólásodat:) én is nagyon szeretem fantasztikus az ízvilága ennek a csatninak.
Hmm..madula nagyon finom jó ötlett kifogom probálni! Nagyon örülök, és megtisztel remélem még sok finom az ízlésednek megfelelő ételt találsz " kicsi konyhámban". További békés szép napot kívánok!
Kristina

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-03-25 17:23

Örülök, ha én is hozzá tudtam tenni még valamit. Remélem Te is találsz majd valami magadnak valót az konyhámban :)
Szép napot!
Zilka

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-03-25 11:05

Kedves Kristina,

Ez valami csodás! Egész véletlen találtam rá a minap, és azonnal el is készítettem. Volt itthon friss kókuszom, és tettem bele mandulát is.
Tetszik a többi recepted is, kedvencnek is jelöltelek ;-)
köszi és üdv,
Zilka

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-03-25 16:49

Kedves Zilka!
Nagyon szépen köszönöm kedves hozzászólásodat:) én is nagyon szeretem fantasztikus az ízvilága ennek a csatninak.
Hmm..madula nagyon finom jó ötlett kifogom probálni! Nagyon örülök, és megtisztel remélem még sok finom az ízlésednek megfelelő ételt találsz " kicsi konyhámban". További békés szép napot kívánok!
Kristina

232
tamarind paszta 1 teáskanál
víz 150 dl
ghee 1 ek
törökmogyoró 150 g
koriandermag 2 kk
kókuszreszelék 35 g
1 kávéskanál
hegyes erős paprika 1 közepes db
méz 1 ek
víz 60 ml