Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-morzsás alma

Kókuszos-morzsás alma
Kókuszos-morzsás alma
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az őszibarackos szerint készült, csak most almával. Könnyen elkészíthető sütemény és almával is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A morzsához

A díszítéshez

  • 2 dkg vágott mandula (ha nincs, darabokra vágott dió vagy sózatlan mogyoró)

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított almát felvágjuk vékony cikkekre.
  2. Egy jénai tálban elsimítjuk, megszórjuk a cukorral, megszórjuk fahéjjal.
  3. A vajat, a lisztet, kókuszt és a kristálycukrot összedolgozzuk, az állaga a vizes homokhoz hasonlítson.
  4. Ezt rászórjuk az előkészített almára.
  5. Tetejét megszórjuk vágott mandulával, ha nincs, megfelel a darabokra vágott dió, vagy sózatlan mogyoró.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 439
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-morzsás alma, alma morzsával sütve, alma kókuszos morzsával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mezsoan
Mezsoan Sat, 2013-02-02 12:19

Kedves Helena!

Tegnap megcsináltam ezt az édességet. Az íze nagyon finom, de sajnos, amit az almák tetejére szórtam, az már akkor sem volt "vizes homok" állagú, és utána sem állt egybe, csak olyan dara szerű maradt. Nektek mitől áll össze ez masszává? Kimértem minden hozzávalót, de nekem ennyi vajtól ez még nem lesz tészta szerű. Esetleg egy kis víz is kell bele? Arra gyanakodtam, hogy esetleg egy tojás maradt ki a felsorolásból.
Vagy a liszten múlik? (nem volt itthon, csak sima liszt, nem darás.)
Ha tudsz valami tippet, akkor köszönöm! :)

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-09-05 22:21

Elég későn válaszolok,de csak most vettem észe,hogy írtál. Ha nem eléggé vizes állagú,akkor még egy kevés vajat tegyél hozzá,vizes homok állagú legyen. Vizet semmiképpen ne,akkor nem lesz omlós és ropogós ahogy megsül. Daraliszttel készítsd a szóratot,nem tudom kijavítani,mert nem fogadja el,pedig átírtam.
Üdvözlettel:Helena

amma
amma Sun, 2013-01-20 18:00

Mióta felfedeztem ezt a receptet, már többször megcsináltam, ez a legújabb kedvenc. A hozzávalók szinte mindig rendelkezésre állnak, egyszerű, gyors és nagyon finom. Köszönöm!!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-01-20 20:16

Nagyon örülök,hogy Nálatok ilyen sikert aratott ez az egyszerű recept! Valóban ügyesen elkészíthető és pár perc alatt alatt megsül.
Üdvözlettel:helena

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-08-28 13:19

Kedves Helena!
Ez a recept zseniális, a süti pedig nagyon finom! Együltő helyemben, még forrón megettem a felét, egyszerűen abbahagyhatatlan! Úgy tűnik, erre rá fogok szokni...:-)
Üdv
Tímea

552
alma 6 közepes db
cukor 8 dkg
fahéj 1 kávéskanál
vaj 5 dkg
rétesliszt 7 dkg
cukor 2 ek
kókuszreszelék 8 dkg
mandula 2 dkg