Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos sajttorta zabkekszes alapon

Kókuszos sajttorta zabkekszes alapon
Kókuszos sajttorta zabkekszes alapon
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak most lesz az 50, nekem meg tegnap volt a 25. szülinapom, így holnap lesz egy kisebb családi hejehuja, amire most már mondhatni megszokásból én viszem a tortát. Mindenképpen valami kókuszosat kerestem, mert emlékszem, régen a bounty csoki volt a kedvence, de nem találtam olyan receptet, amire azt mondtam volna: EZAZ! Ellenben van egy sajttortás könyvem (mert az mindenféle formában és változatban jöhet), amiben felfedeztem ezt. Nyaminyami. Még szerencse, hogy ebből az adagból kettő formát, egy nagyobb torta alakút és egy kisebb tepsit meg tudtam tölteni, így a tortaforma mehetett a hűtőbe pihenni, a tepsiből meg kapartuk ki a tányérokra, a még szépre össze nem állt, ám fííííínom, meleg kókuszos finomságot. Nem egy olcsó torta, nem. De Anyuka csak egy van. 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Friss málna vagy eper, akár lekvár formájában is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először előkészítjük a kapcsos tortaformámat, alulról becsomagoljuk alufóliával, és vékonyan kivajazzuk. Bemelegítjük a sütőt 165 fokra.
  2. Ezután egy tálban összetörjük a kekszet jó alaposan, majd a morzsát elkeverjük a kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal. Ezt a masszát szépen belenyomogatjuk a tortaformába, és amíg a krémet elkészítjük, hűtőbe rakjuk.
  3. A krémhez kikeverjük a mascarponét a cukorral, majd egyesével hozzáadogatjuk a tojásokat és a sárgáját, utána mehet a többi hozzávaló is.
  4. A krémet a kekszes alapon szépen elsimítjuk, majd berakjuk a sütőbe. Én légkeverésesen sütöttem, és sokkal hamarabb megsült, mint ami az eredeti receptben meg van adva. Ott 1 óra 25 percet irányoznak elő, de nekem már fél óra után szépen megbarnult a teteje. (Nem baj, ha még kicsit ruganyosabbnak tetszik a massza.)
  5. Megvárjuk, amíg szépen kihűl, majd egy éjszakára megágyazunk neki a hűtőben. Másnap egy éles késsel körbevágjuk a szélét, és a kapcsos tortaformából elővarázsoljuk a finomságot.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 691
elküldve: 3
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

convecteur temporel

Mióta szakács: 2010.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta kókusszal, sajttorta kókuszosan, zabkeksz alapú kókuszos sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1091
zabkeksz 180 g
kókuszreszelék 100 g
vaj 6 ek
mascarpone 1 kg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
kókuszreszelék 75 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
kókusztej 4 dl
habtejszín 1.5 dl
sütőpor 1 tk