Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos sütemény Marától

Kókuszos sütemény Marától
Kókuszos sütemény Marától
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kapta ezt annak idején, még jó régen egy kolléganőjétől, azóta Karácsonykor szinte mindig megsütöttük, illetve máskor is az év során.

Egy másik oldalon is megtalálható, mert egy időben nagyon kalóriaszámlálós voltam, és érdekelt, mennyi egy darab belőle, és most hálistennek, megtaláltam! Mert külön költöztem páromhoz, és szeretném majd az Ünnepek alatt elkészíteni, és anyukámtól sem tudom elkérni a receptet, mert Skóciáig húzott a szívem.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Főtt tojáskrém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a tésztához csak a 7 db tojásfehérje kell. A sárgájákat beletesszük egy lábasba.
  3. Ezeket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, illetve a kókuszreszeléket, majd óvatos, gyors mozdulatokkal összekeverjük egy fakanállal, úgy, hogy ne törjön meg a hab.
  4. Sütőpapírral/alufóliával bélelt tepsibe öntjük, majd kb. 15 percig szárítjuk.

Főtt tojáskrém

  1. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a 50 g cukorral (kb. 7 púpozott evőkanál), majd hozzáadjuk a lisztet, illetve a tejet.
  2. Ezután gáztűzhelyre tesszük, és sűrűre főzzük
  3. Miután besűrűsödött, beletesszük a 20 dkg margarint, megvárjuk, míg elolvad, majd jól összekeverjük.
  4. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tészta tetejére öntjük, lapos fakanállal elsimítjuk a tetejét, hogy egyenletes legyen.

Csokimáz

  1. A kakaót a cukorral egy kevés víz segítségével simára keverjük, majd tűzhelyen sűrűre főzzük. (A kakaó és cukor aránya 1:1-nek kell lennie)
  2. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a 3 dkg margarint (ha 3-3 evőkanál volt a cukor-kakaó, akkor 6 dkg margarint érdemes beletenni), majd addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad.
  3. Akkor jó, ha hideg vízbe cseppentve a csokimáz nem esik szét, hanem egyben marad.
  4. Majd a süteményre öntjük. Lehet akár mintázatosra is.
  5. Ezután alufóliával letakarjuk, és hűtőbe tesszük, ha már nem meleg a tészta, hogy a csokimáz megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 855
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara1994

Mióta szakács: 2013.11.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos sütemény, krémes kókuszos süti, kókuszos süti tojáskrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjuckor
bjuckor Sat, 2015-10-31 20:26

Jól néz ki a süti! Ez a mennyiség mekkora tepsibe való?

722
tojásfehérje 7 db
cukor 30 dkg
rétesliszt 7 evőkanál
kókuszreszelék 20 dkg
tojássárgája 7 db
finomliszt 5 dkg
tej 2 dl
cukor 7 ek
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 2 ek
margarin 3 dkg