Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos szelet 3. - csokis

Kókuszos szelet 3. - csokis
Kókuszos szelet 3. - csokis
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A testvéremtől kaptam a receptet, azóta többször is megsütöttem, mert nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lap elkészítése: felverjük a négy tojásfehérjét a cukorral, aztán felváltva belekavarjuk a többi hozzávalót: egy kanál liszt, egy kanál víz, egy tojássárga, stb., addig, amíg minden hozzávalót bele nem kevertünk. Ne feledjük, hogy a sütőport egy kis citromlével futtassuk fel, mielőtt hozzákevernénk a masszához.
  2. 20 percig sütjük, csak utána nyitjuk ki a sütőt, mert különben összeesik. Ellenőrizzük, hogy megsült-e. Piskótának megfelelő forró legyen a sütő (eleinte kissé foróbb, hogy felkapja, aztán stabil alacsonyabb láng).
  3. A szirup elkészítése: megtévesztő lehet a szirup elnevezés, mivel cukor nincs benne (így kaptam a receptet)... mindenesetre a kakaót és a vizet kissé sűrűbb szirupszerűvé főzzük, a kihűlt piskótát (a lapot) ezzel megkenjük. (Én próbáltam a kakaó helyett kávét, kávépótlót és szentjánoskenyér-port hasznláni, mindhárommal tetszett.)
  4. A krém elkészítése: Összekavarjuk a lisztet, a cukrot és a kókuszreszeléket, UTÁNA töltjük hozzá apránként, a tejet. Az így kapott keveréket tűz fölött sűrű, de még kenhető krémmé főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és folytonos kevergetés közben hűtjük addig, amíg már nem erősen forró, de annyira meleg, hogy a vaj elolvad benne - hozzákavarjuk a vajat, majd rákenjük a sziruppal bekent piskóta tetejére.
  6. Amikor szobahőmérsékletű a krém, raöntjük a forró csokimázt. (A liszt helyett vanília pudinggal is próbáltam - jó lett.)
  7. A csokimáz: gőz fölött elolvasztjuk a másfél tábla tejcsokoládét, hozzáadjuk az olajat, és rákenjük a krém tetejére. (Bármilyen tejcsoki megteszi, ízlésünk szerint.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 623
elküldve: 21
receptkönyvben: 715
elkészítve: 6/20
Facebookon megjelent: -

szakács

hadassa

Mióta szakács: 2011.01.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaókrémes kókuszszelet csokitetővel, csokimázas kókuszos sütemény

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-05-05 09:39

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szteri
szteri / szteri Wed, 2012-09-12 14:08

Kedves Hadassa!
Sogornömeket varjuk vendegsegbe, a kisfiuk tejallergias. Gondoltam, a kremet es a csokimazt kicsit atvarialva, ö is ehet ebböl a finomsagbol. A kremhez szojas vanilia kremdesszertet (500 ml) vettem, 2 evökanal liszttel, cukorral es a kokusszal felföztem. Vegen belekevertem egy fel növenyi margarint. A csokimazat 4 evökanal kakaoporbol, 4 evökanal cukorbol, 1 dl vizböl (ezeket összeföztem jo sürüre) es 2 evökanal olajbol keszitettem. Köszönöm a receptet, nagyon finom lett :))

jarfaseszter
hadassa / jarfaseszter Sat, 2012-10-20 19:54

Nagyon szívesen :) És gratulálok, hogy kitaláltad, hogyan módosítsd, hogy a tejérzékeny kisfiad is tudjon enni belőle. Örvendek a te változatodnak, mert sokkal egészségesebb így, most én is megpróbálom a tiedet. :)

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2011-11-20 18:10

Finom nagyon, köszönöm a receptet. A sziruphoz 1dl amaretto likőrt, és fél dl vizet tettem, plussz a kakaó:) A tetejére pedig rumos-kókuszos csokit is adtam:)

szteri
szteri / szteri Fri, 2011-08-26 17:49

Megsütöttem, nagyon finom lett! A sziruphoz 1 dl vizet es 0,5 dl rumot :) fogtam + a kakaot. Köszi a receptet!

missdr
missdr Thu, 2011-05-05 21:50

Megsütöttem,fincsi lett,főleg mikor már összeértek rendesen az ízek!és nem is olyan nehéz,pedig néha kicsit kétbalkezes vagyok a sütikészítésben:) köszönöm a receptet!

AlmaAndi
AlmaAndi Mon, 2011-04-25 18:37

Ő volt a húsvéti sütink, mostanában a kókuszos jön be.. és bejött) nagyon finom, eteti magát! köszi

Iby69
Iby69 Sat, 2011-03-26 22:46

Az lenne a kérdésem, hogy a krémnél az 1 vaj az hány dkg-os ?

jarfaseszter
hadassa / jarfaseszter Sun, 2011-03-27 00:19

Erre mifelénk a vaj általában 20 dkg-os (200 gramm) kiszerelésben kapható. Ez számit standard csomagnak. Én ennél kevesebbet és többet is tettem és minden alkalommal jó lett. Ezért ha valahol a csomag vaj csak 15 dkg volna vagy netán 25 dkg, mindkettővel jó, ha a pépet előzőleg elég sűrűre főztük.

jarfaseszter
hadassa / jarfaseszter Fri, 2011-02-18 09:21

Tucsok: Kosz az eszrevetelt, en ugy emlekszem, hogy annyit irtam... jo, hogy eszrevetted, persze, hogy 0.5 l vagy 5 dl, kijaviom most.

Erzsianyu
Erzsianyu Thu, 2011-02-17 16:51

Mennyi kókuszreszelék kell a krémhez?Sajnos az nem lett feltüntetve.

bokine
bokine / bokine Thu, 2011-02-17 15:42

Kedves hadassa! Köszöntelek az első recepted megjelenése alkalmából. További sikeres sütést, főzést! Bokros Erika

1195
tojás 4 db
víz 4 ek
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2 ek
citromlé 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
víz 1.5 dl
tej 0.5 l
finomliszt 5 evőkanál
cukor 10 ek
kókuszreszelék 10 dkg
vaj 15 dkg
tejcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek