Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti

Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti
Kókuszos szelet ahogy Nikóta készíti
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt vendégváró sütinek találtam ki, mutatós és több ízű is egyben. Azóta már többször is elkészítettem.

hozzávalók / 12 adag

A piskótalaphoz

A kakaós laphoz

A párizsi krémhez

A kókuszkrémhez

A tetejére

ajánlat

A díszítéshez a krémet még akkor veszem ki, mielőtt beleteszem a kókuszreszeléket. Ha nincs kedvem két piskótalapot sütni, egy vastagabbat szoktam, és elvágom félbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
  2. A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kókuszreszeléket.
  3. A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból egy lapot sütünk.
  4. Összetöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk.
  5. 4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Felszeleteljük, és szeletenként díszíthetjük krémmel tetszés szerint.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 935
elküldve: 5
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos párizsi krémes szelet, kókuszos csokis krémes sütemény, kókuszos krémes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

936
tojás 6 db
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2 dl
finomliszt 36 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 3 g
habtejszín 2 dl
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
tej 4 dl
margarin 15 dkg
kókuszreszelék 2 ek
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
kókuszreszelék 2 ek