Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-szilvás sütemény

Kókuszos-szilvás sütemény
Kókuszos-szilvás sütemény
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept az Alexandra Könyvkiadó Legfinomabb sütemények könyvéből van, a különbség annyi, hogy ők baracklekvárt és vaníliás cukrot használnak.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vajjal és cukorral habosra verjük. Belekeverjük a lisztet, majd a vaníliát, a kókuszt (2 evőkanálnyi kivételével) és az egészen apróra darabolt fehér csokit vagy összetördelt fehér csokis tortabevonót is (nálam az utóbbi volt).
  2. Felverjük a tojásfehérjéket, és hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt, felkockázzuk, megkenjük őket a lekvárral, és egy másik kockát rájuk tapasztunk (én nagyon sűrű, sőt, darabosan sűrű házi szilvalekvárt használtam, amiben nincs hozzáadott cukor)
  5. A keserű csokit pár csepp tejjel megmikrózzuk, a sütemény tetejére csíkokat húzunk vele, majd megszórjuk a félretett kókusszal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 199
elküldve: 6
receptkönyvben: 170
elkészítve: 0/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret, buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kocka, kókuszos szelet, lekváros sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
kókuszreszelék 196 g
teavaj 100 g
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
cukor 75 g
vanília 0 ízlés szerint
fehér tortabevonó 50 g
finomliszt 50 g
szilvalekvár 5 ek
étcsokoládé 30 g
tej 5 csepp
kókuszreszelék 2 ek