Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-tejszínes túrókrém torta

Kókuszos-tejszínes túrókrém torta
Kókuszos-tejszínes túrókrém torta
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta az egyik kedves barátom születésnapjára készült.

A torta tetején lévő mini túrórudik nem képezik a recept részét. Dekoráció miatt készítettem. A túrórudi receptjét és a hozzávalóit megtaláljátok az oldalamon.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Túrókrém

Fondant

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük.
  4. A liszt felét, a sütőport, a sót és a kakaót a keverékbe szitáljuk, és egy fakanállal alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl sűrű, egy kanálnyi meleg vízzel hígíthatjuk. A maradék lisztet is beleszitáljuk, és azzal is összekeverjük.
  5. A masszát kerek sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, óvatosan félbevágjuk és betöltjük a túrós-kókuszos krémmel.

Túrókrém

  1. A tejszínt a porcukorral kissé felverjük. Ezután óvatosan adagolva hozzáöntjük a habfixálót, és addig keverjük tovább, míg megfelelő keménységű habot nem kapunk.
  2. A túrót a kókuszreszelékkel szintén elkeverjük
  3. Végül a túrós keverékhez óvatosan hozzáadjuk a habtejszínes egyveleget.

Fondant

  1. Egy nagyobb keverőtálba kimérjük a porcukrot.
  2. A zselatint elkeverjük a vízzel, és vízgőz felett elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel, csak melegítsük!
  3. A meleg keverékhez hozzáadjuk a vajat és a mézet. Majd az egészet hozzáöntjük a porcukorhoz.
  4. Elkezdjük kézzel gyúrni, mintha tésztát gyúrnánk. Legyünk kitartóak, beletelhet néhány percbe mire elérjük a megfelelő állagot. Mivel én torta bevonására készítettem, lágyabbra hagytam a fondantot.
  5. Végül csomagoljuk frissentartó fóliába, zacskózzuk be, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 6 órát pihenni.
  6. Pihentetés után gyúrjuk jól át (én ilyenkor 1 evőkanálnyi vajat dolgozok bele, hogy jó rugalmas és könnyen nyújtható legyen a massza.)
  7. Miután jól átgyúrtuk, helyezzük porcukorral vagy keményítővel VÉKONYAN megszórt deszkára, és nyújtsuk megfelelő méretűre. Ez a mennyiség bőven elég egy 25 cm átmérőjű torta befedésére (nekem még maradt is ki).
  8. Végül helyezzük a tortára és igazítsuk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrórudi-torta, túró rudi torta, túrótorta házi készítésű fondant-nal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szepucs
szepucs_ka / szepucs Mon, 2014-11-03 09:41

Köszönöm a hozzászólást, javítva lett a recept. A tésztához 4 közepes tojás szükséges.

1278
vaj 22 dkg
cukor 22 dkg
finomliszt 17 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
víz 1 ek
tojás 4 db
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
kókuszreszelék 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
porcukor 50 dkg
víz 6 ek
zselatin 1 ek
méz 2 ek
vaj 1 ek