Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-vaníliás piskótatorta

Kókuszos-vaníliás piskótatorta
Kókuszos-vaníliás piskótatorta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedves barátnőm -Macskanyelv :)- nemrégiben közzétette blogján hogyan lehet házilag kókusztejet készíteni. Nagyon megörültem neki, mert imádom a kókuszos "dolgokat". Újra és újra elolvastam a leírásokat -mert több elkészítési variációt is bemutat-, néztem a klassz fotókat és azon agyaltam, hogy milyen ételben tudnám kipróbálni. Édességet készítsek vele, vagy valami mást? Végül aztán annyi kókusztejet csináltam, hogy jutott belőle egy indiai ihletésű főételbe és ebbe a könnyű kókuszos sütibe is. :) További képeket találtok itt.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A vaníliás krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
  3. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  4. A tojáshabba egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert, lisztes-kókuszos keveréket.
  5. A gyümölcstorta-formát kikenjük margarinnal, majd kukoricalisztet hintünk bele és elrázogatjuk úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
  6. A tésztát beleöntjük a formába, kicsit megütögetjük, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  7. A piskótát rácsra téve kihűtjük.
  8. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
  9. Egy kis tálkába öntjük a pudingport, hozzáadjuk a vaníliaport, a cukrot és 0,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  10. A maradék tejet a kókusztejjel egy kis fazékba tesszük, felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket és addig főzzük, míg besűrűsödik.
  11. Még melegen belekeverjük a margarint. A kihűlt tészta tetején eloszlatjuk a vaníliás krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel, langyosra hűtjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 559
elküldve: 4
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos piskóta vaníliakrémmel, vaníliás-kókuszos torta, vaníliakrémes kókuszos piskóta, házi kókusztejes piskóta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-04-02 03:13

Csodas, de a blogod meginkabb!!! A fotok lelegzetelallitoak :))) Sok sikert tovabbra is, puszi, Torma :)

286
finomliszt 5 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
sütőpor 2 tk
cukor 8 dkg
tojás 3 db
1 csipet
margarin 1 ek
kukoricaliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
kókusztej 2 dl
tej 1.5 dl
vanília 2.5 g
cukor 4 ek
margarin 2 ek