Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes és citromfüves kagyló

Kókusztejes és citromfüves kagyló
Kókusztejes és citromfüves kagyló
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az ázsiai ihletésű és ízvilágú kagyló egyszerűen zseniális! Mindenképp érdemes kipróbálni ilyen ízesítésben is ezt a tengeri herkentyűt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szezámolajon üveges pároljuk a hagymát, amihez hozzáadjuk majd a koriander apróra vágott szárát (a leveleit a végére félrerakjuk) és a friss chilit a citromfűvel együtt.
  2. Az egészet felöntjük aztán a kókusztejjel, és ekkor beleöntjük a halszószt is, plusz egy fél lime levét ráfacsarjuk.
  3. A kagylót a kókusztejbe öntjük (előtte válogassuk át, és ha találunk már kinyílt kagylót, azt dobjuk ki), jól átforgatjuk, és lefedve hagyjuk 5 percet a közepes lángon.
  4. A legvégén tálalásnál még szórjuk meg a friss koriander-levelekkel, és facsarjunk még rá limelevet is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 3

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

távol-keleti kagyló

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
kagyló 50 dkg
kókusztej 5 dl
citromfű 0 ízlés szerint
salottahagyma 1 közepes db
szezámolaj 1 ek
koriander 1 csokor
chili 1 tk
halszósz 2 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert