Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes hokkaidotök-krémleves

Kókusztejes hokkaidotök-krémleves
Kókusztejes hokkaidotök-krémleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom őszi leves. Ha nagyon erős a paprika, felhasználás előtt vágjuk ki a magházát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megmossuk, felezzük, a magokat kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. A fenyérfűt és a gyömbért apróra vágjuk. A chilit megmossuk, gyűrűkre vágjuk.
  2. A koriandermagokat egy lábasba megpirítjuk, majd mozsárba öntjük, és durvára tördeljük.
  3. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a tököt, fenyérfűt, gyömbért és chilit, és kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel és a kókusztejjel, felfőzzük, lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Sóval, borssal és lime lével ízesítjük. A levest a durvára tört koriandermaggal és korianderlevelekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 2 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőtök krémleves, pikáns krémleves sütőtökből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

297
hokkaido tök 700 g
fenyérfű 1 szál
chili 1 db
gyömbér 2 cm
koriandermag 2 tk
szójaolaj 2 ek
zöldség alaplé 500 ml
kókusztej 400 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
limelé 2 teáskanál
koriander 4 szál