Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes padlizsánleves spenóttal

Kókusztejes padlizsánleves spenóttal
Kókusztejes padlizsánleves spenóttal
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg levest eszünk, főleg hétköznapokon, amikor nincs túl sok idő a főzésre. Ezek a csípős, tésztával készült ázsiai levesfélék a kedvenceik között vannak, amiket számtalan variációban szoktam főzni attól függően, éppen mi van itthon. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felszeleteljük a padlizsánt, és egy műanyag szűrőbe téve besózzuk, és hagyjuk lecsöpögni a levét. Felhasználás előtt leöblítjük.
  2. A karikára vágott pórét egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd lepirítjuk a currypasztával, chilivel és a reszelt fokhagymával. Rátesszük a padlizsánt, megsózzuk, és lesütjük.
  3. Felöntjük az alaplével, kókusztejjel, és felforraljuk. Beledobjuk a felcsíkozott spenótot, a tésztát, és 2-3 perc alatt készre főzzük. Belefacsarjuk a zöldcitrom levét.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 683
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókusztejes padlizsánleves spenóttal és mie tésztával, keleti leves, kínai leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-03-25 15:52

Lehet kapni előre elkészített adalékanyagmentes fajtákat. Én az Ázsia Bt.-nél (Vásárcsarnok) vagy a Yong Fa Kft.-nél (Rákóczi tér) vásárolok legtöbbször. Amúgy kicsit macerás elkészíteni, ha tényleg jót akarsz. Ráadásul elég sok dolog kell hozzá.
Ami valószínűleg mindben van: thai citromfű, gyömbér, hagyma, fokhagyma, galanga gyökér, chili, halszósz, garnélapaszta, koriander, római kömény, kurkuma...ezeket sütni kell külön-külön, valamit sütőben, valamit serpenyőben, aztán őrölni, turmixolni kókusztejjel, cukorral.

De nyugodtan kipróbálhatod a levest más, ezekhez hasonló fűszerekkel, a lényeg a thai konyhára jellemző édes-savanyú-csípős ízhatás.

Jó próbálkozásokat a padlizsánnal, amihez amúgy minden fűszer kiválóan passzol ;-)

üdv,
Zilka

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2013-03-26 00:19

Ok, akkor megvan a fejemben, hogy kb. miket tennék hozzá, köszi a részletes felsorolást! Hamarosan beütemezem a menübe :)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Mon, 2013-03-25 14:35

Kedves Zilka!
Ott a padlizsán! Ez a leves nagyon ígéretesen hangzik, már érzem is az illatokat :) Ezzel a curry pasztával ki tudnál segíteni? Simán száraz fűszerekkel helyettesíthető? Miket tartalmaz? (neten találtam millió féle verziót...)
Előre is köszi:
Chococat

316
padlizsán 1 kis db
spenót 3 dkg
póréhagyma 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
curry paszta 1 teáskanál
kókusztej 2 dl
chilipehely 1 kk
zöldség alaplé 4 dl
tészta 3 dkg
limelé 0.5 lime-ból nyert
0 ízlés szerint