Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Kókusztejes sütőtökkrémleves
Kókusztejes sütőtökkrémleves
95 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár éve még azt is elképzelhetetlennek tartottam, hogy az asztalra sütőtökből kerüljön leves. De hogy még kókuszízű is legyen??? Na nem kell megijedni, nincs markáns kókuszíze, épp csak annyi, hogy egy kicsit pikáns legyen. A neten jött velem szembe ez a recept, és valamiért nem tudtam neki ellenállni, de utólag azt mondom, hogy jól tettem, hogy kipróbáltam, nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A pirított hagymához

Sütőzsiradék

A pirított hagymához

ajánlat

Lehet, hogy a receptben nem csak a kókusztej a meglepő, hanem a hagyma is, de ha megkóstoljuk, észrevehetjük, hogy egészen édeskés íze van, így remekül illik valamennyi hozzávalóhoz. Persze akár levesgyöngyöt is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A sütőtököt feldaraboljuk, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg megpuhul.
  2. Ha megsült, a héját eltávolítjuk, és az alaplével botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd összefőzzük.
  3. Ha az állaga kellemesen krémes és az ízek is összeértek, hozzáadjuk a kókusztejet, amiből jó, ha néhány kanállal félreteszünk a díszítéshez. Sóval, borssal, mézzel ízesítjük. Felforraljuk.

A pirított hagymához

  1. Míg a tök sül, lesz időnk elkészíteni a levesbetétet is. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. Rétegekre szedjük, és megforgatjuk a lisztben.
  2. Közepes hőfokú olajban több adagban világosbarnára sütjük.
  3. Jól lecsepegtetjük.
  4. Ha kész a leves, tányérokba szedjük, a pirított hagymát kínáljuk levesbetétként, kókusztejjel és esetleg tökmagolajjal díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 154
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított hagymás sütőtökleves, kókuszos-hagymás sütőtökkrémleves, sütőtökkrémleves kókusztejjel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
sütőtök 1.2 kg
alaplé 1 l
kókusztej 2 dl
méz 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
finomliszt 3 evőkanál