Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes zellerkrémleves

Kókusztejes zellerkrémleves
Kókusztejes zellerkrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van az úgy, hogy az ember főzne valamit, de vásárolni nincs kedve hát megnézi, mit talál a hűtőben, szekrényben és szabadon engedi a fantáziáját. Így volt ez velem ma reggel.

Annyira lelkes vagyok mostanában, élvezem az új életmódom, és nem tudom miért, sokkal több kulináris dolog és újítás jut eszembe mint korábban, pedig eddig sem szűkölködtem ezekben. Szóval megfogtam egyik kezemmel a másikat, bevezettem magam a konyhába, és nagyjából három perc alatt összeállt a fejemben ez a recept. Egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy jó lesz. Amikor a vőlegényem hazaérkezett megkérdezte, mit főzök, mire azt válaszoltam, magam sem tudom. Aztán amikor készen lett újra megkérdezte: Na, tudod már, mit főztél? Erre mosolyogva csak annyit mondtam: Kókusztejes zeller krémlevest pirított napraforgómaggal.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, és a vajzsíron üvegesre pirítjuk. Amikor kezd egy kicsit barnulni megszórjuk a curryvel. Addig pirítjuk, míg felcsap a finom fűszer illata. Ekkor beletesszük a kockákra aprított zellerszárakat, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt pároljuk néhány percig.
  2. Ha a zeller kezd üvegesedni felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd levesszük a lángot, és lassú tűzön főzzük tovább fedő alatt, néha megkeverve, nehogy leégjen.
  3. Ha megpuhult a zeller - kb 10-12 perc, nem kell szétfőzni -, akkor lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk öntsünk hozzá egy kevés vizet, kóstoljuk meg, és ha kell, sózzunk utána. Tegyük vissza a levest a tűzre, forraljuk fel újra, majd húzzuk félre.
  4. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt, forrósítsuk fel, és tegyük bele a napraforgómagot. Adjunk hozzá két csipet sót, és kevergetve 1-2 perc alatt pirítsuk meg. Ügyelni kell rá, mert hamar megég. Merjük tányérba a levest, szórjuk meg a pirított magokkal, és díszítsük néhány csepp olívaolajjal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 721
elküldve: 5
receptkönyvben: 153
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szalvi

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

kókusztejes zellerkrémleves pirított napraforgómaggal, zellerkrémleves kókusztejjel, zellerkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szalvi
Szalvi / Szalvi Wed, 2012-02-01 10:43

Kedves Kati!
Köszönöm az észrevételt. A "nem paleo" megjegyzés a zárójelben a vajra vonatkozik, de lehet, hogy így félreérthető, hogy előtte ott van a kókuszzsír is. Én úgy tudtam, hogy a napraforgómag paleo, de még kezdő vagyok ezen a téren. :-) Köszönöm még egyszer. Szép napot! Szalvi

talanka
talanka Wed, 2012-02-01 10:35

Kedves Szalvi!
A kókuszzsír és olaj is paleo, viszont a napraforgó mag illetve olaj az nem. Lehet, hogy fordítva akartad megírni? Egy régi paleos vagyok én is, gondolom élvezed ezt az étkezést, mert annyi energiát ad! Minden jót Neked! Kati

595
halványító zeller 5 közepes szár
kókusztej 4 dl
ghee 1 ek
víz 3 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgómag 3 dkg
curry por 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek