Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes zöldborsókrémleves

Kókusztejes zöldborsókrémleves
Kókusztejes zöldborsókrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen citromos ízvilág, gyönyörű zöld szín és selymes állag jellemzi ezt a levest, és mindamellett, hogy finom, laktató is egyben.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkarikázott hagymát pirítsuk üvegesre az olajon, szórjuk hozzá a borsót, adjuk hozzá a leveskockát, és öntsük fel vízzel. Főzzük addig, amíg a borsó meg nem puhul.
  2. A citromfüvet aprítsuk fel, szórjuk a levesbe, és botmixer segítségével pürésítsük az egészet, közben adagoljuk hozzá a kókusztejet is.
  3. Forraljuk össze, ízesítsük sóval, borssal, és reszeljük bele a lime héját, ill. facsarjuk bele a levét, végül keverjük hozzá a vajat.
  4. Pirított kókuszreszelékkel kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 815
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromfüves borsókrémleves, kókusztejes citromfüves zöldborsókrémleves, citromos borsókrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
újhagyma 2 közepes db
zöldborsó 35 dkg
leveskocka 1 db
víz 2 dl
kókusztej 3 dl
lime héja 1 lime-ból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
citromfű 1 csokor
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
kókuszreszelék 3 ek