Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztorta boglar konyhájából

Kókusztorta boglar konyhájából
Kókusztorta boglar konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát gyakran készítem, mindenki kedvence :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Kókuszkrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjéhez apránként hozzáadjuk a cukrot, ha kemény már a hab, akkor fakanállal beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  2. Sütőpapírra egy 24 cm átmérőjű kört rajzolunk. Erre én a tortaforma alját használom.
  3. A tésztánkat 4 egyenlő részre osztjuk, és egyesével megsütjük a lapokat. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kókuszkrém

  1. A krémhez a lisztet a cukorral és egy pici tejjel simára keverjük.
  2. Feltesszük a maradék tejet forrni, mikor langyos a tej, beleöntjük a lisztes cukros keveréket, és sűrű krémet főzünk belőle.
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni.
  4. A 9 lapzselatint hideg vízbe beáztatjuk.
  5. A tejszínből kemény habot verünk. Ekkor veszünk ki annyi tejszínhabot, amennyivel a torta tetejét díszítjük.
  6. Amikor a zselatin meglágyult egy kicsit, kinyomkodjuk, és kis lángon kevergetve felolvasztjuk.
  7. A kihűlt kókuszkrémből és a tejszínhabból teszünk a meleg zselatinhoz, jól elkeverjük, majd a zselatinos krémet hozzátesszük a kókuszos krémhez, jól elkeverjük, majd a tejszínhabot is belerakjuk.
  8. Ha a tejszínes kókuszkrém kicsit lágy, akkor 5-10 percre a hűtőbe tesszük, amíg a zselatin elkezd dermedni, majd betöltjük a tortát. Az oldalára és a tetejére is teszünk a krémből.

Díszítés

  1. Az oldalát kókuszreszelékkel vonjuk be, a tetejére csokiforgácsot teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

boglar84

Mióta szakács: 2015.02.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszkrémes torta, tejszínes kókuszos torta, habos kókusztorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

876
tojásfehérje 10 db
cukor 30 dkg
kókuszreszelék 30 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
cukor 10 dkg
kókuszreszelék 6 dkg
lapzselatin 9 db
habtejszín 6 dl
kókuszreszelék 6 dkg
csokoládéforgács 6 dkg