Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kólás ragacsos sült oldalas Sylvia Gasztro Angyaltól

Kólás ragacsos sült oldalas Sylvia Gasztro Angyaltól
Kólás ragacsos sült oldalas Sylvia Gasztro Angyaltól
165 perc / előkészület: 15 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet, hogy a hús kólában van előfőzve, de ez senkit ne riasszon el! Nagyon finom omlósra fő az oldalas, és a kólától lesz egy különleges íze, amelyet a pácoláshoz használt szósz csakis fokozni tud. 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

ajánlat

Kiváló körete lehet az Amerikai káposztasaláta, valamint most Dijoni mustáros répát is készítettem hozzá. Nagy sikere volt, a vendégeim megnyalták mind a tíz ujjukat :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk, enyhén megsózzuk, majd egymás mellé helyezzük egy tepsiben.
  2. Felöntjük a kólával és a vízzel. A lényeg, hogy a folyadék ellepje a húst. A tepsi tetejét fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 2-3 óra alatt puhára pároljuk a húst. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, és szétessen!)
  3. Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük. A visszamaradt főzőlevet kiönthetjük, nincsen már rá szükségünk.
  4. A hús sütése alatt elkészítjük a szószt: a hozzávalókat (barnacukor, ketchup, szójaszósz, Worcestershire szósz, Piros Arany, chiliszósz) egy serpenyőbe tesszük, és állandó keverés mellett felforraljuk. Majd alacsonyabb hőfokon, még néhány percig főzzük.
  5. Ezután a lecsepegtetett oldalast alaposan a szószba mártogatjuk, majd szép sorban visszatesszük őket a tepsibe. Ha van időnk, sütés előtt hagyjuk még állni egy órát, hogy az ízek jól átjárják a húst. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sütésidő felénél megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk szép pirosra süljön.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 101
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres oldalas, sertéssült

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

872
sertésoldalas 1.5 kg
kóla 0.5 l
víz 3 dl
0 ízlés szerint
barna cukor 6 ek
ketchup 6 ek
szójaszósz 3 ek
worcestershire-szósz 3 ek
paprikakrém 1 ek
chiliszósz 1 ek