Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kólás-rumos szelet

Kólás-rumos szelet
Kólás-rumos szelet
70 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes könyvben találtam, finom, jó rumos.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A rumos mázhoz

A kólás mázhoz

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat, a liszt felét, a kólát, majd a maradék lisztet, a kakaót és a sütőport. Olajjal kikent, lisztel meghintett tepsibe öntjük, és megsütjük.
  2. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabot habosra verjük az ásványvízzel, a cukorral, hozzákeverjük a felolvasztott zselatint és a rumot.
  3. A tésztát vízszintessen félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  4. A porcukrot elkeverjük a rummal, lekenjük a süti tetejét, a porcukrot elkeverjük a kólával, ezt a rumos mázra kenjük, tegyük pár órára hidegre.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 787
elküldve: 4
receptkönyvben: 238
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyha: szerb
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos süti, kólás krémes sütemény, tejszínhabos szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Xiaomao
Xiaomao Thu, 2012-05-10 09:50

Biztos, hogy több, mint 50 dkg cukor kell benne? Nem lesz túlzottan édes?

Angela k
Angie-30 / Angela k Thu, 2012-05-10 15:58

Igen igy irja a receptben,nekünk nem volt túl édes de lehet szerintem kevesebbet is tenni

Shephard
Shephard Wed, 2012-05-09 10:01

Hm, ez a cola-rum érdekes, főleg sütiben :) De ki fogom próbálni :)

1032
margarin 10 dkg
cukor 23 dkg
tojás 3 db
finomliszt 18.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
kóla 1.5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
tejszínhab por 20 dkg
ásványvíz 2 dl
rum 50 ml
cukor 7.5 dkg
zselatin 10 g
porcukor 20 dkg
rum 3 ek
porcukor 5 dkg
kóla 10 ml