Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kólás süti rumos meggyel

Kólás süti rumos meggyel
Kólás süti rumos meggyel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta motoszkál a fejemben, hogy milyen lehet az a bizonyos colás sütemény?! Most jutottam el odáig, hogy el is készítettem, és nagyon finom lett! Családomnak is bejött ez az újítás - legközelebb is tuti megsütöm! ;)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A dízsítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Sárgáját a cukorral jól elkeverjük.
  2. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
  3. Közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.
  4. Miután kihűlt, tejszínhabbal és rumos meggyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30 x 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 603
elküldve: 3
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kólás kakaós piskóta, kólás szelet, meggyes kólás süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 2 tk
barna cukor 16 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
kóla 1.5 dl
tejszínhab 5 ek
meggy 3 dkg