Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászhússal töltött karaj 3.

Kolbászhússal töltött karaj 3.
Kolbászhússal töltött karaj 3.
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a hidegkonyhát, mert rengeteg kreativitást igényel. A díszítés szempontjából szabadon szárnyalhat a fantáziám, megnyugtat, kikapcsol...

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A fényezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt formásabbra vágjuk éles, hegyes késsel.
  2. Átszúrjuk teljes hosszában. Igyekszünk akkora lyukat szúrni bele, hogy egyforma legyen végig.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Lehet kicsit bátrabban, mert hidegen úgy lesz jó íze.
  4. A darált húsba beletesszük a zúzott fokhagymát, a paprikákat, az őrölt borsot, köményt, sót, ízlés szerinti mértékben.
  5. Jól összedolgozzuk, és betöltjük vele az átszúrt karajt.
  6. Tepsibe tesszük, olajat és egy kis vizet öntünk alá.
  7. Lehet mellé vöröshagymát, zöldpaprikát dobni, ha van otthon, így ízletesebb lesz.
  8. Fólia alatt sütjük egy órát, majd levesszük a fóliát.
  9. Sűrűn locsolgatjuk a mellette lévő szafttal, és rózsaszínre sütjük vigyázva, hogy ki ne száradjon!
  10. A konyhában hagyjuk kihűlni, tiszta fóliába csavarjuk.
  11. Hűtőbe téve teljesen lehűtjük.
  12. A továbbiakban jó éles, vékony pengéjű késsel tetszőleges vastagságúra szeljük.
  13. A munkaasztalon egymás mellé, alá rakosgatjuk a szeleteket, és egy ecsettel az aszpikkal lekenjük.
  14. Tányérra vagy tálcára rendezzük, díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 682
elküldve: 0
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött karaj, töltött karaj zöldségágyon, húsos hidegtál

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2015-01-01 11:24

Kedves mazsimano !
Nagyon szívesen! Köszönöm a jókívánságot,én is Eredményekben Gazdag Boldog Újévet kívánok ! Üdvözlettel: Anci

1125
sertés rövidkaraj 1 kg
darált pulykahús 40 dkg
fokhagyma 1 fej
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 ek
napraforgó olaj 3 dl
csontlé 2 dl
zselatin 1 ek