Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos batyu

Kolbászos batyu
Kolbászos batyu
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept szerint ebből az egész mennyiségből csak négy hatalmas batyut kellene készíteni, és főételként fogyasztani. Első alkalommal úgy csináltam, de akkor valami eszméletlenül, szóval túlságosan is laktató étel. Azóta így készítem, mert így mindenki csak annyit eszik, amennyi jól esik neki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Langyosan a legfinomabb! Természetesen lehet csak sonkával vagy csak kolbásszal is készíteni.
Vendégváráshoz kitűnő, de egy könnyű leves mellé akár második fogásként is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát apró kockákra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük.
  2. 1 ek olajon kissé megpirítjuk a kolbászkarikákat. 25 karikát félreteszünk, a többit apróbb darabokra vágjuk.
  3. A túrót összekeverjük a tojással, a sonkával, a feldarabolt kolbásszal, a kolbász levével és a fűszerekkel. Óvatosan sózzuk, mert a sonka és a kolbász eleve sós!
  4. A leveles tésztát 50x50 cm-es négyzetté nyújtjuk, és keresztben-hosszában ötfelé, azaz 25 db 10x10 cm-es négyzetre vágjuk. Ha nem sikerül akkorává nyújtani, úgy is felvághatjuk, és a kis négyzeteken nyújtunk még annyit, hogy elég nagyok legyenek.
  5. A tölteléket elosztjuk a tésztadarabokon, és mindegyikbe rejtünk még egy szelet kolbászt is.
  6. A négyzeteket kis batyukká formáljuk. Ha a tészta csücskeit kicsit bevizezzük, és úgy nyomjuk össze, akkor nem nyílnak szét süléskor.
  7. Éppenhogy megvajazott tepsibe rendezzük a kis batyukat, és előmelegített, forró sütőben sütjük. (Ha nem elég forró a sütő, a tészta szalonnás marad!)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 419
elküldve: 4
receptkönyvben: 230
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos-sonkás-túrós batyu, túrós batyu kolbásszal-sonkával, sós túrós batyu leveles tésztából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzska0527
zsuzska0527 Wed, 2014-06-11 20:48

Most lett kész. :) Nagyon nagyon fincsi lett. :) Köszönöm a receptet!!! :) :) :)

721
leveles tészta 50 dkg
gyulai kolbász 10 dkg
gépsonka 10 dkg
tehéntúró 20 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk
napraforgó olaj 1 ek