Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos burgonyafánk

Kolbászos burgonyafánk
Kolbászos burgonyafánk
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen húsételhez megfelel szerintem köretként, vagy akárcsak magában!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűl, akkor hozzáadjuk a szerecsendiót, tojást, lisztet és összegyúrjuk.
  2. A kolbászt karikákra felvágjuk.
  3. A krumpliból gombócot formálunk, majd a közepébe lyukat nyomunk, és beleteszünk egy kolbászkarikát. Majd összeformázzuk megint. Ha mind elfogyott, jöhet a sütés.
  4. Forró olajban szép barnára sütjük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 295
elküldve: 4
receptkönyvben: 339
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos krumplifánk, burgonyafánk kolbásszal

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

verne57
verne57 Sat, 2012-01-21 16:48

A burgonyátol is függ mert van amihez több liszt kell .Ez egy nagyon finom recept sokat csináltam már .Régóta ismerem még gyerek koromban készitett sokat dédikém .

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-01-21 20:15

Finom bizony, és az a jó, hogy nem csak kolbászt rakhatsz bele, hanem akár zöldséget is!
További szép estét:Móni

amina69
amina69 Thu, 2012-01-12 10:00

Kedves Móni!
Nagyon szépen köszönöm válaszod! Akkor nem teszek bele a 15 dkg-nál több lisztet, és megpróbálom újra. :) Szép napot kívánok!
Üdv: Anikó

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-01-12 22:00

Nincs mit, de ha nem sikerul, akkor irj ide nekem, es akkor en megcsinalom megint ezt a receptet, es megnezem mit lehet tenni , hogy konnyebb legyen a masszaval banni! De ugy gondolom, hogy sikerulni fog neked mar!
Kellemes estet!
Moni

Coffee1989
Coffee1989 Thu, 2012-01-12 04:41

Borse Designer,Gucci Sito Ufficiale conosciuto per essere il miglior amico delle femmine,sono un'estensione della personalità di una donna,che danno la sua classe,eleganza e senso dello stile.Tutte le serie di Gucci Borse da donna sono leggeri,durevoli e unico per colore,forma e stile!Grande abbastanza da contenere tutti gli elementi essenziali,ma abbastanza piccolo per dare glamour a ogni occasione Gucci Borse 2012 - che si tratti di giorno o di sera Sia che preferiate elegante o casual,si può avere lo stile e la scelta dei colori nel nostro sito Borsa Gucci web per creare il proprio look,in qualsiasi occasione.

amina69
amina69 Wed, 2012-01-11 17:05

Én is elkészítettem. Nekem sajnos nagyon ragadt, nem tudom mitől? Adtam hozzá még lisztet, még így is ragadt. kerek gombócok lettek, nem úgy nézett ki mint a képen. :( Mit rontottam el? Előre is köszönöm a választ!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-01-11 19:58

Ha nagyon ragad, tegyel bele egy kis olajat, bar nem tudom mitol! Amikor formazod, a 3. nal a kezed az ragadhat, de azt leoblited vizzel es folytathatod tovabb. Akkor lesz ilyen lapos, ha a kivett mennyiseget eloszor gombocca formalod, majd az ujaddal nyomsz bele egy lukat, abba a kolbasz es ranyomod az oldalait, meglapitod a kezeddel. Mint amikor lapos fasirtot keszitesz. Hat, remelem sikerult segitenem neked! Ha van esetleg valami kerdes meg, szívessen valaszolok.
Tovabbi kellemes estet:Moni

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2012-01-10 06:41

Kedves Éva-Anyóca!
Koszonom szepen. Nagyon finom ez az étel, és az a jó benne, hogy igazábol nem csak kolbászt, hanem bármi féle dolgot, akár zöldség, vagy sajtdarab tudunk beletenni, és viszonylag hamar megvan!
Kellemes napot:Moni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-01-09 22:51

Kedves Móni!

Nagyon finomat tálaltál, nagyon ügyes vagy köszönöm szépen, mentem, és el fogom készíteni, mihelyst a burgonya raktáramat feltöltöm:-)))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

896
burgonya 1 kg
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
kolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl