Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos csiga

Kolbászos csiga
Kolbászos csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg füstölt kolbászt kaptunk a szüleimtől. Mivel lakásban lakunk, sajnos nem tudom megfelelően tárolni. Már elteltünk vele, viszont kidobni semmiképp sem akartam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi vacsorára (tudom, hogy nem helyes) ettük egyik este, finom citromos teával. Aki a lágyabb ízeket szereti, töltheti sonkával is, vagy bármivel, amit ízlése diktál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval, az olajjal, az élesztővel, a cukorral és a vízzel összegyúrjuk.
  2. Letakarjuk, meleg helyre rakjuk, és megvárjuk, amíg a duplájára kel. (kb. 40 perc)
  3. Ezután lisztezett deszkán kinyútjuk kb. 1 cm vastagra.
  4. Megkenjük tejföllel, megszórjuk az apró kockára vágott (nekem nem sikerült szép kockákat vágnom) kolbásszal, és 10 dkg reszelt sajttal.
  5. Feltekerjük hosszanti irányba, és csigákat vágunk le belőle. (nekem ez sem sikerült szépre)
  6. Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük. Megkenhetjük tojással, akkor szebb színe lesz.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita

Mióta szakács: 2010.01.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött kelt tészta, kolbászos tekercs, kolbászos-sajtos falatok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berali
berali / berali Thu, 2011-08-25 11:14

Kedves Anita!

Nekünk bevált a recept kis módosításokkal:
Ahogy néztem a hozzávalókat, leginkább a pizzatészta receptemre hasonlítottak - azzal a különbséggel, hogy ebben nincs bors és oregano.
Szóval nálam az arányok az alábbiak lettek:
3 dl meleg víz
fél kocka élesztő (általában 2,5 dkg, de ha pl. Aldis élesztőt vesz az ember, akkor picit kevesebb, de ez nem baj)
1 kávéskanál cukor
Felfuttatni az élesztőt.
Hozzá
50 dkg liszt
2 kávéskanál só
3 evőkanál olaj
Jó alaposan ki kell dagasztani! Jól gyúrható tészta lesz belőle.
Letakarva keleszteni, majd lisztezett deszkán nyújtani (kb. 40x25 cm-esre).
Egy egész doboz tejföl az én tapasztalatom szerint sok rá, elég 3 evőkanálnyi.
Aztán az apróra vágott (kb. 1x3x3mm) kolbász, egy 10 cm-es darab nekünk elég volt bele.
Végül a sajt, ami a teteje megszórásával együtt is csak kb. 10 dkg volt.
2 cm széles csigákra vágva, kb 20 db lesz belőle. 2 sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, mert rendesen megnő a mérete.
Előmelegített alsó-felső sütéses, légkeveréses villanysütőben 160 fokon 25 perc alatt lett kész, közben egyszer meg kellett cserélni a két tepsit, hogy egyforma szép piros legyen mind.
Nagggyon finom lett!

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2011-02-22 17:02

Kedves Lajosné!
Köszönöm a hozzászólást, teljesen igaz.
Ezzel a recepttel mindig történik valami. Amikor feltöltöttem írtak a szerkesztők, hogy hiányoznak az összetevők, most meg ez. (egyiket sem értem)
1. valóban kell bele 2 kk só
2. vízből pedig 1,5-2dl kell bele (persze ez szerintem függ a liszttől is)
3. mindenképp gyúrható, nyújtható tésztát kell kapnunk.
Javítom a receptben.
Üdv,
Anita

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Tue, 2011-02-15 16:37

Kedves Beküldő Társam! Örültem a receptednek, de sajnos több dolog miatt nem sikerült a süti.
1./ Sokkal több só kell bele, mint amit megadtál, min.1-2 kávéskanállal.
2./ Az 1 bögre meleg viz hány dl? 1-1,5 dl bőven elég!
3./ A tésztának gyúrható, nyújtható állagunak kell lenni, különben sem megkenni, sem feltekerni, sem felvágni nem lehet.
Egyébként az ötlet remek és a süti finom.

782
finomliszt 45 dkg
2 kávéskanál
élesztő 3 dkg
víz 1.5 dl
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 175 g
kolbász 10 dkg
sajt 15 dkg