Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos csirke

Kolbászos csirke
Kolbászos csirke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szál kolbász már igen régóta sóhajtozott a hűtőben, senkinek sem kellett, így megsajnáltam, és elrejtettem némi csirkébe.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy kis krumplipürével gyors és finom ebéd lehet, de vékonyra szelve szendvicsbe is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Daráljuk le a csirkét, majd keverjük el a fűszerekkel és a szójával. Hagyjuk állni fél órát, ez alatt a szója megszívja magát nedvességgel, megdagad, segít "összeragasztani" a csirkét.
  2. Béleljünk ki két püspökkenyérformát a szalonnaszeletekkel úgy, hogy jócskán túllógjanak a formán.
  3. Tegyük a csirke felét a formákba, fektessük rájuk az elfelezett, héjából kihúzott szál kolbászt, majd fedjük be a maradék csirkével. Nyomkodjuk le a húst, hogy jó tömör legyen, majd hajtogassuk rá a szalonnát.
  4. 200 fokon süssük addig, míg megpirul a szalonna a tetején. Ekkor fordítsuk ki a formából, tegyük sütőpapíros tepsire, hogy az alja - most már teteje - is szép színt kapjon.
  5. Szeletelés előtt várjuk meg, míg kicsit kihűl.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött csirkerolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

429
csirkemell filé 900 g
bacon 350 g
parasztkolbász 170 g
szója 30 g
10 g
fokhagymapor 10 g
őrölt fűszerkömény 5 g
bors 5 g
csípős paprikakrém 10 g